Projekt Palijativa

U sklopu projekta „E-programi stručnog usavršavanja-palijativna skrb“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda razvijali smo i provodili program osposobljavanja za njegovateljice s palijativnim pristupom i program usavršavanja za poslove u palijativnoj skrbi za medicinske sestre.


Pučko otvoreno učilište Kutina, kao nositelj projekta s partnerima: Učilište Ambitio, Senecta Plus d.o.o.i Udruga KoHOMEU proveli su projekt “E-programi stručnog usavršavanja – palijativna skrb” u okviru natječaja “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih – faza II” financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala” 2007.-2013. Vrijednost projekta je 1.284.282,32 kn, a provedba je trajala 12 mjeseci. Projekt je razvila Razvojna agencija Mrav u suradnji s djelatnicima Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

  • Naziv nositelja projekta: Pučko otvoreno učilište Kutina

  • logo


  • Vrijednost projekta:

    1.284.282,32 kn

  • Trajanje provedbe projekta:

    12 mjeseci

    Svrha projekta

  •  Riješiti problem manjka kvalificiranih ljudskih resursa i obrazovnih programa u sektoru socijalnih usluga i zdravstvenom sektoru, odnosno u području palijativne skrbi. Cilj se postigao kroz stvaranje obrazovnih programa stručnog usavršavanja u pružanju palijativne skrbi, za njegovateljice za palijativni pristup i medicinske sestre za palijativnu skrb.
  •  U sklopu projekta se osposobilo 10 andragoških djelatnika za provođenje navedenih programa, koji su se održavali u formi e-učenja, čime se dugoročno grade i osnažuju kapaciteti ustanova za obrazovanje odraslih, Pučkog otvorenog učilišta Kutina i Učilišta Ambitio iz Zagreba.
 
 

Za vrijeme trajanja projekta provodio se pilot program e-obrazovnih interaktivnih programa usavršavanja za palijativnu skrb i palijativni pristup koji su usmjereni na 20 osposobljenih njegovateljica i 20 medicinskih sestara, koje će svoje kompetencije stečene usavršavanjem koristiti u daljnjem radu te povećati mogućnosti zapošljavanja.