Pučko otvoreno učilište Kutina

Pučko otvoreno učilište Kutina je kulturno-obrazovna ustanova kojoj je osnivač grad Kutina i punopravna je članica Zajednice za obrazovanje odraslih Hrvatske gospodarske komore.
Svojom širokom lepezom djelatnosti posljednjih godina POU Kt postalo je prepoznatljivo središte kulturnih i obrazovnih sadržaja u Gradu i na širem području Sisačko- moslavačke županije.
Osnovne djelatnosti POU Kt su kultura i obrazovanje.
Na kulturnom području POU Kt organizira mnogobrojne glazbeno-scenske manifestacije: kazališne predstave, koncerte, kino predstave, priredbe, smotre, festivale, izložbe i sl.
U djelatnosti obrazovanja, POU Kt provodi 42 verificirana programa osposobljavanja, 9 programa usavršavanja iz sektora turizma i ugostiteljstva; poljoprivrede, prehrane i veterine; graditeljstva i geodezije; strojarstva, brodogradnje i metalurgije; zdravstva i socijalne skrbi; ekonomije, trgovine i poslovne administracije; usluge osobne zaštite i zaštite; prometa i logistike, 2 verificirana programa učenja stranih jezika (njemački i engleski jezik, razine A1-B2), te jedan program izobrazbe o sigurnom rukovanju s pesticidima.
U 2019. godini POU Kt dobilo je od Ministarstva znanosti obrazovanja rješenje za provedbu programa osposobljavanja za prerađivača prehrambenih sirovina i programa osposobljavanja za suradnika na izradi i provedbi EU projekta, te je ishodilo je pozitivno stručno mišljenje Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih za 3 nova programa i to: program za stjecanje srednje stručne spreme ili prekvalifikacije za zanimanje zdravstveno-laboratorijski tehničar, program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju konobar, te program osposobljavanja za priprematelja bureka i pizza. U 2020. godini POU Kt razvilo je nove programe osposobljavanja kroz projekt Zaposli se i ti! Razvojne agencije MRAV Kutina: program osposobljavanja za prerađivača ljekovitog bilja i suradnik za grafički dizajn. U 2019. godini programe koje provodi POU Kt završilo/započelo je ukupno 360 polaznika a povratne informacije, kao rezultat anketiranja polaznika pokazuju kako su korisnici vrlo zadovoljni s kvalitetom provedenih programa.
POU Kt relativno je mala Ustanova s 10 stalno zaposlenih osoba, no vrlo ambiciozna u stvaranju i realizaciji ideja kulturnih programa, te u pripremi i provedbi projekata. Suradnja s Gradom Kutina kao osnivačem Ustanove, ostalim ustanovama u Gradu i šire, udrugama i tvrtkama, osobito s razvojnim agencijama vrlo je plodonosna, osobito u pripremi i realizaciji ESF projekata od kojih u 2019. izdvajamo projekte u svojstvu POU Kt kao prijavitelja “Destinacijska atrakcija park prirode Lonjsko polje - inovativni programi dodatne turističko-ugostiteljske ponude” i “Tik-tak, vrijeme je za kulturu” u vrijednosti gotovo 2 milijuna kuna. U 2019. godini POU Kt je partner i na 3 EU projekta: “Novim vještinama do zaposlenja”, “Priprema, pozor, posao” i “Zaposli se i ti!”
POU Kt odobreno je i financiranje Erasmus+ projekta KA1 pod nazivom „Nauči-POUči“
Projektom će se osnažiti jezične i upravljačke kompetencije nastavnog i nenastavnog osoblja, steći kompetencije za daljnje sudjelovanje u projektima europske suradnje, te podići razina kvalitete provođenja naših programa i poslovanja općenito.

POU KUTINA

Stjepana Radića 3, p.p. 43. 44320 Kutina

Tajništvo: 044/682-318

Kino: 044/682-316

Faks: 044/682-319

Email: pou-kutina@pou-kutina.hr

V.D. RAVNATELJICE

Sanja Friščić, prof.

Tel: 044/682-315

Email: ravnateljica@pou-kutina.hrTAJNIŠTVO

Ivana Belši

Tel: 044/682-318

Faks: 044/682-319

Email: pou-kutina@pou-kutina.hr

Email: tajnistvo@pou-kutina.hr

VODITELJICA OBRAZOVANJA

Sanja Friščić, prof.

Tel: 044/682-318

Email: obrazovanje@pou-kutina.hrVODITELJ ODJELA ZA KULTURU

Jasminka Molnar, mag.cin.

Tel: 044/682-318

Email: voditeljica-kulture@pou-kutina.hr

SURADNIK ZA PROJEKTE EU I OBRAZOVANJE

Anica Zovko, prof.

Tel: 044/682-318

Email: obrazovanje-projekti-eu@pou-kutina.hr

 


oDJEL KULTURE

Inga Martinović Žanić dipl. pol.
Stručni suradnik za kulturu i aktivnosti mladih

Tel: 044/682-318

Email: kultura@pou-kutina.hr

KINO

Hrvoje Tomac
Kristian Schneider

Tel: 044/682-316

Email: kino@pou-kutina.hr