Najave

 

Dadilje

Internetski marketing i brendiranje

 

 


               PRIJAVE ZA PROGRAME OSPOSOBLJAVANJA TIJEKOM CIJELE GODINE:

              - Računalni operater

              - Njegovatelj

               - Pomoćnici u nastavi

                    - Osnovna i dopunska izobrazba za sigurno rukovanje i pravilnu primjenu pesticida

               - Strani jezici

Novosti

28.9.2022.

FUNGI FEST 2022

U subotu, 24. rujna 2022., održao se VII. FungiFest - Festival gljiva 2022. u organizaciji Turističke zajednice grada Kutine, pod pokroviteljstvom Grada Kutine te u suradnji s Centrom za istraživanje gljiva „Russula“, GD Ivan Focht iz Kutine, Javnom ustanovom Park prirode Lonjsko polje i Pučko otvoreno učilište Kutina. FungiFest je iznimno ove godine promijenio adresu održavanja zbog privremenog zatvaranja posjetiteljskog centra Repušnica tijekom planiranja i organizacije manifestacije s obzirom na pojavu bolesti bedrenice na zajedničkom pašnjaku Osekovo u PP Lonjsko polje. Unatoč promjeni lokacije, prilagodili smo manifestaciju shodno uvjetima i zajednički smo se potrudili da se tradicija manifestacije se nastavi i održi jednakom kvalitetom i prilagođenim sadržajem.

Program događanja se održavao u parku ispred Pučkog otvorenog učilišta Kutina, gdje je bila postavljena izložba drveća, gljiva i lišajeva koju su priredili Centar za istraživanje gljiva "Russula" i GD "Ivan Focht" s preko 160 vrsta gljiva, a istovremeno su i naši lokalni izlagači izlagali svoje izvrsne domaće proizvode i rukotvorine. Manifestacija je otvorena odličnim glazbenim nastupom KUD-a Moslavina s dječjim folklornim ansamblom uz dječje igre, pjesme i plesove Međimurja i pripremni folklorni ansambl sa pjesmama i plesovima Moslavine s "Na Ilovoj tijoj vodi..." uz veliku podršku nazočnih posjetitelja. U klubu Arcus su održana 2 stručna predavanja na teme „Usporedba najčešćih jestivih i otrovnih gljiva Moslavine“ te „Skrivene veze između drveća, gljiva i lišajeva“. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta održane su dvije dječje kreativne radionice „Gljivarski agamograf“ i „Gljive od kartona“, a djeca su mogla uživati u vožnji tradicionalnim starinskim vrtuljkom iz Povijesne udruge Bršljanica. Javna ustanova PP Lonjsko polje je postavila multimedijalnu edukativnu izložbu Diverterra koja je namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta. Izložba djecu educira o zaštiti okoliša, klimatskim promjenama, zaštiti prirode i bioraznolikosti. Posjetitelji su također mogli uživati u gljivarskom specijalitetu „gužvari“, koja je sadržavala 6 vrsti gljiva.

Zahvaljujemo partnerima na pomoći u organizaciji, ali i svim posjetiteljima i gljivofilima koji su posjetili ovogodišnji FungiFest uz nadu da ćemo sljedeće godine moći uživati u svim ljepotama koje nam pruža Park prirode Lonjsko polje prilikom održavanja FungiFesta sljedeće godine.

Dokumenti za preuzimanje Događaji u tijeku

 

Engleski jezik - razina A2

 

 

 

Njemački jezik - razina A1

Knjigovođe

Rukovanje viličarom