Novosti

Nema novosti za prikaz.


Mali jukebox Kutine dječji je glazbeni festival u kojem djeca, osim što pjevaju u zboru ili kao solisti, sviraju kombinirajući različite instrumente, plešu i upotpunjuju scensku izvedbu, te tako stvaraju temelje za organizaciju Festivala na zavidnom nivou.

Festival je pokrenut 1992. i održavao se do 1997. kada je prerastao u festival Neki novi klinci i smanjen mu je obim sudionika. 
Festival Mali juke box bio je veoma popularan, emitiran na HRT-u i natjecala su se djeca iz cijele Hrvatske. 
Prošle godine ponovno smo pokrenuli festival, najprije na lokalnoj razini- bazirali smo se na djeci iz Kutine, Osekova i Popovače, a tijekom sljedećih godina namjera nam je postići da Festival poprimi i međunarodni karakter.

S talentiranom djecom radi poznati glazbeni pedagog prof. Darko Majstorović. Djeca uče svirati instrumente, vježbaju pjevanje i scenske nastupe.

Probe zbora i dalje će se održavati svake subote od 10 do 12 sati, a u tijeku tjedna (prema dogovoru) za svu zainteresiranu djecu organizirat ćemo i učenje sviranja raznih instrumenata.

U 2019. godini namjera nam je održati audicije u 5 gradova Sisačko – moslavačke županije i susjednih županija, te omogućiti izabranim kandidatima da nastupe, prvo u polufinalnoj večeri u Osekovu, a onda i u finalnom djelu Malog juke boxa u Kutini.

Ugostit ćemo i predstavnike s Festivala Neki novi klinci koji se održava u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Rijeci a naši predstavnici će sudjelovati kod njih.

Festival ima natjecateljski karakter i održat će se po završetku nastavne 2018/19. godine. U žiriju će biti istaknuti kutinski glazbenici i po mogućnosti neki od poznatih javnih glazbenih umjetnika. U drugom, ali ne manje bitnom, dječjem žiriju, nastupe će ocjenjivati djeca izabrana na samom festivalu. 
Predstavnike s Malog jukeboxa Kutine namjeravamo uputiti na gostovanja u Berlin, Crikvenicu, u zagrebačku Gavellu, te na festival u Vukovar.

Svjesni smo manjka kvalitetnog TV sadržaja namijenjenog djeci i mladima, te iz tog razloga imamo čvrstu namjeru predložiti HRT-u snimanje i emitiranje festivala Mali jukebox Kutine na TV-u, baš kao što je to bilo i prije kada je popularnost Malog jukeboxa bila vrlo velika.

Pozivamo svu zainteresiranu djecu od 6 do 16 godina da se priključe i postanu dio dječjeg tima Malog jukeboxa Kutine!😊

Djeca su radost postojanja, njihovo zadovoljstvo, naša je sreća😊