Novosti

5.3.2024.

Koncert - Kvartet Tomislava Golubana

Koncertno gostovanje kvarteta Tomislava Golubana

12.3.2024. u 19:30h

Ulaz besplatan.

Koncert je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH.

Tomislav Goluban je svirač usne harmonike i skladatelj iz Zaboka koji spaja blues i hrvatsku tradicionalnu glazbu. Rođen je 16.12.1976. u Zaboku, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2001., ali se odlučio baviti glazbom. Usnu harmoniku je počeo svirati 1997., inspiriran starim majstorima bluesa, a član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika je postao kao skladatelj popularne glazbe 01.01.2016. Do sad je objavio 14 studijskih i 2 live albuma, osvojio 4 Diskografske nagrade Porin i 3 nagrade Status Hrvatske glazbene unije, zaslužio dvostruku nominaciju za američke „Josie Music Awards“, nastupao u više od 20 različitih zemalja i 2 kontinenta (Europa i SAD), osvojio 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. i postao jedini hrvatski indosant tvornice Hohner. Aktivan je u obrazovanju mladih pa tako u sklopu programa "Ruksak (pun) kulture", svoj autorski program "Usna harmonika i korijeni suvremene glazbe" predstavlja diljem Lijepe naše. Vanjski je suradnik Hrvatske radio televizije gdje uređuje emisiju „Vrijeme za glazbu“, na Prvom programu Hrvatskog radija. Pokretač je i organizator Zagorje Blues Etno festivala, glazbene manifestacije koja se svake godine održava u Zaboku i diljem Krapinsko-zagorske županije.
Na koncertnim nastupima Goluban u kvartet formaciji predstavlja uglavnom autorski glazbeni materijal iz svoje diskografije, a redovito ga začini i edukacijskim aspektom u kojem se osvrne na razvoj suvremene glazbe s naglaskom na blues i poveznicom k domaćoj tradicijskoj glazbi.

Sastav: Tomislav Goluban: usne harmonike, vokal Hrvoje Funda: gitara, vokal Tomislav Kušar: bas gitara Dragutin Hojsak: bubnjevi

PRESS:
TOMISLAV GOLUBAN na zanimljiv način spaja blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Glazbenik koji publici uvijek želi priuštiti originalnu i nesvakidašnju priredbu, uvlači vas u vlastiti glazbeni blues svijet u kojem ćete se osjećati kao kod kuće. Nastupao je u 20-tak različitih zemalja Europe i u Americi, višestruki je dobitnik diskografske nagrade "Porin", a do sad je objavio 14 studijskih i 2 live albuma.
LINKOVI
WEB: https://goluban.com/
FB: https://www.facebook.com/TomislavGolubanBand/
IN: https://instagram.com/tomislavgoluban
YT: https://www.youtube.com/user/TomislavGoluban

Dokumenti za preuzimanje