Novosti

22.9.2022.

Koncert: Ida Gamulin "Nedovršena priča"

Ponedjeljak, 26. rujna 2022. u 19 sati u Domu kulture Kutina. 

Ulaz je besplatan. 

 

BIOGRAFIJA:

Ida Gamulin diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi akademika  Jurice Muraia. Osvojivši tada najprestižniju nagradu Svetisav Stančić na Jugoslavenskom natjecanju glazbenih umjetnika, odlazi u London gdje se usavršava kod znamenitih pijanista  Alfreda Brendela, Annie Fischer, Johna Lilla i Stephena Kovacevicha.

Međunarodnu karijeru započinje osvajanjem nagrade Myra Hess u Londonu, koja joj nakon briljantnog  South Bank debija i pohvala vodećih kritičara The Timesa i Daily Telegrapha donosi solističke nastupe u Queen Elizabeth Hall-u  te u prestižnim svjetskim dvoranama Rudolfinum, Unisa Concert Hall, Franz Liszt Academy, Wigmore Hall, St Martin-in-the-Fields, Auditorio Manuel de Falla. Gošća je međunarodnih festivala u Spolettu,Varni, Dubrovniku te Janaček festivala, na kojima je nastupila uz ugledne dirigente i orkestre.

Snimala je za BBC, France Musique, Bayerischer Rundfunk i CBS te objavila 15 nosača zvuka za EMI-Mava i Croatia Records.  Njezina snimka Brahmsove sonate u fis –molu proglašena je najboljom izvedbom godine na američkom Classical Music Directory 2005. Povodom trideset godina uspješne suradnje Croatia Records izdaje 2017.  sedmerostruki CD box sa njezinim odabranim i nagradjenim snimkama.

Ugledni hrvatski skladatelji B.Papandopulo, M.Kelemen, I.Kuljerić, A.Klobučar, I.Josipović, B.Šipuš, posvetili su joj skladbe koje je sa uspjehom praizvela. Za tisak je priredila cjelokupan opus glasovirskih minijatura D.Pejačević, čije stvaralaštvo godinama sustavno promovira. Među brojnim priznanjima i nagradama posebno ističe nagradu struke Milka Trnina za recital godine.

Ida Gamulin redoviti je profesor na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Članica je ocjenjivačkih sudova brojnih pijanističkih natjecanja te redovito održava majstorske tečajeve u zemlji i inozemstvu. Predsjednica je Europske udruge klavirskih pedagoga Hrvatske od 2004.godine.

 

PROGRAM:

Ida Gamulin, klavir

„Nedovršena priča“

 

F.Schubert :  Sonata u B-duru D 960 op.posth.

                   Allegro moderato/ Andante/ Scherzo/ Finale

 

F.Chopin:  Dva Nocturna Op.15, u F-duru i Fis-duru

                   Nocturno Op.27 br.1, u cis-molu

 

D.Pejačević: Maštanja op.17

                       Čežnja, Patnja, Tužaljka, Molba, Mahnitost       

                       Život cvijeća op.19

                       Ljubice, Ruža, Potočnice, Crveni karanfil                                                     

                       (povodom 100.obljetnice smrti)

                                                                                         B.Papandopulo: Zdenkin striptiz   (1962)

                             Menuet- Blues - Fox

 

KONCERT JE SUFINANCIRAN SREDSTVIMA MINISTARSTVA KULTURE I MEDIJA REPUBLIKE HRVATSKE

Dokumenti za preuzimanje