Novosti

1.10.2021.

DuoVlatka Peljhan – violina Mia Elezović- klavir Ponedjeljak, 4. 10. 2021. u 19,30h Dom kulture POU Kutina Ulaz besplatan

Duo
Vlatka Peljhan – violina
Mia Elezović- klavir

Ponedjeljak, 4. 10. 2021. u 19,30h
Dom kulture POU Kutina

Ulaz besplatan

Pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija RH

 

P r o g r a m:

jean françaix : sonatina za violinu i klavir
i. vivace
ii. andante
iii. thème varié

eugène ysaÿe : sonata za solo violinu u d-molu, op.27, broj 3, "ballade"

dalibor bukvić: souvenir de notre-dame za violinu i klavir

maurice ravel: sonata za violinu i klavir u g-duru br.2
allegretto
blues. moderato
perpetuum mobile. allegro

 

Vlatka Peljhan diplomirala je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zatim magistrirala violinu i violu na Visokoj školi za glazbu i ples u Rotterdamu (Nizozemska). Studirala je s eminentnim pedagozima poput Jean-Jacquesa Kantorowa, Cristiana Bora, Andrasa Czifre, Eve Hühn, Asje Kushner i Maje Dešpalj. Solistički je nastupala uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Puhački orkestar Muzičke akademije i Simfonijske orkestre HNK u Zagrebu i Osijeku. Pobjednica je Međunarodnog violinističkog natjecanja "A. Marcosig" u Italiji 1998.
Bila je članica Zagrebačkog klavirskog trija (1997-2002) s kojim je zabilježila brojne nagrade u
Hrvatskoj i inozemstvu, te gostovanja na domaćim i međunarodnim festivalima komorne glazbe u Izraelu, Norveškoj, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji i Nizozemskoj.
Bila je članicom Pacific Music Festival Orchestra u Japanu (2003) i članicom Symphony Orchestra
Academy of the Pacific u Kanadi (2004). Bila je i stalnom članicom Rotterdamskog komornog orkestra i Amsterdamskog simfonijskog orkestra te članicom ansambla Zagrebačkih solista. U ljeto 2014. godine bila je članica Simfonijskog orkestra slavne fondacije Arena di Verona.
Bila je članica međunarodnih komornih baroknih ansambala Harmonia Antiqua Labacensis i BalkanBaroque Band s kojima bilježi nastupe u Grčkoj, Sloveniji, Italiji i Francuskoj, a također i komornog ansambla Alisios Camerata s kojim je, uz koncerte u Hrvatskoj, gostovala u Japanu, Kanadi i na Cipru te izdala nosač zvuka s djelima hrvatskih skladatelja pisanih za Alisios Cameratu. Članica je i ansambla za suvremenu glazbu Synchronos.
Koncertna je majstorica Opernog orkestra HNK u Zagrebu i docentica za komornu glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Mia Elezović diplomirala je i magistrirala klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Zvjezdane Bašić. Studij je nastavila na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču te na Hochschule für Musik u Frankfurtu u klasi Herberta Seidela. Na poziv japanske vlade 2004./2005. godine boravila je na Showa University u Kawasakiju, u sklopu istraživačkog rada na temu suvremenih japanskih skladatelja za klavir. Godine 2009. magistrirala je u programu Contemporary Performance na Manhattan School of Music u New Yorku. Uspješno je nastupala na međunarodnim pijanističkim natjecanjima i primila različite nagrade za uspješno umjetničko djelovanje. Surađivala je s brojnim orkestrima i komornim sastavima u Europi, Japanu i Americi te s umjetnicima i dirigentima (K. Ono, P. Dešpalj. P. Rophé, A. Kalajdžić, L. Pfaff, P. Škerjanc, Z. Srzić i drugi). Bila je članica i suradnica mnogih ansambala za suvremenu glazbu, poput Španjolskog nacionalnog ansambla za suvremenu glazbu, ECCE ansambla, Le Train Bleu u New Yorku (SAD) i Cantus Ansambla. Bila je gošća radijskih i TV programa u Hrvatskoj i Njemačkoj te mnogih domaćih i inozemnih glazbenih festivala. Djelovala je na brojnim inozemnim glazbenim učilištima (npr. Kyoto University for Music and Arts, Manhattan School of Music, Umjetnička akademija u Splitu), od 2010. predaje na Conservatoire Royal de Liège u Belgiji i od 2016. na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

 

 

 

Dokumenti za preuzimanje