Novosti

25.5.2020.

KONCERT TRIO TENEDA

Pozivamo vas na koncert Trio Teneda u utorak 9. 6. 2020 u 19:30 sati u Dom kulture Kutina.
Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Ulaz je besplatan.

TRIO TENEDA

Terezija Cukrov, klavir
Neva Begović, violončelo
Davorka Horvat, sopran

Komorni trio Teneda započeo je suradnju 2015. godine, sa željom da istraži
literaturu za specifičnu kombinaciju instrumenata, kao i obrade i
transkripcije koje pokrivaju glazbene stilove od baroka do današnjih
dana.
Do sada je održao niz zapaženih koncerata, redovito sa pomno osmišljenim, zanimljivim i raznolikim programom.O članovima:

Davorka Horvat, sopran
Davorka Horvat, sopranistica, diplomirala je solo pjevanje u klasi prof. Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1999). Godine 1998. dobila je nagradu dekana Muzičke akademije za izvedbu pjesama Albana Berga sa Zagrebačkom filharmonijom, a 1999. Rektorovu nagradu za sopransku dionicu u oratorijskom djelu F. Mendelssohna Elias. Debitirala je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu ulogom Leonore u Trubaduru G. Verdija. Od 2000. djeluje kao slobodna umjetnica, nastupa na samostalnim koncertima Lieda širom Hrvatske. Igra u dječjim glazbenim predstavama Kako je deva dobila grbu (2002, Kazalište Dubrava, režija Dora Ruždjak Podolski), I drvo je bilo sretno (2003, Teatar Exit, režija Rene Medvešek, glazba Krešimir Seletković), Ivica i Marica (2007, Kazalište Dubrava, režija Franka Perković). Surađivala je i s Zagrebačkim gudačkim kvartetom, izvodeći djela modernih hrvatskih skladatelja.
Surađuje s glumcima, plesačima i performerima. Uči ljude pjevati od 2000.


Neva Begović, violončelo
Neva Begović (1979) diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Valtera Dešpalja. Dobitnica je Dekanove nagrade Muzičke akademije. Usavršavala se na
diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Valtera Dešpalja. Dobitnica je Dekanove nagrade Muzičke akademije. Usavršavala se na „Universität für Musik und darstellende” u Grazu u razredu prof. Rudolfa Leopolda i pohađala majstorske tečajeve znamenitih pedagoga.
Kao solist nastupila je uz Zagrebačku filharmoniju i Zagrebački komorni orkestar.
Suutemeljiteljica je gudačkog kvarteta Porin (osnovanog 1998. god.) s kojim intenzivno nastupa u domovini (Zadarske večeri, Osorske glazbene večeri, Festival Sv. Marka, Muzički bienalle, Dubrovačke ljetne igre i Lisinski subotom) i u inozemstvu (2000. Godine u Hannoveru predstavlja Hrvatsku glazbu na Svjetskoj izložbi EXPO 2000, u Austriji, Sloveniji, Argentini, Italiji i Kanadi)
Djeluje kao profeorica violončela na glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog. Njeni učenici osvojili su brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Za izvrsne rezultate u radu s učenicima Agencija za odgoj i obrazovanje dodijelila joj je priznanja (školske godine 2007/2008 i 2009/2010)
Snima za Hrvatski radio, za televiziju u Hrvatskoj i Austriji, te filmsku glazbu.


Terezija Cukrov, klavir
Terezija Cukrov, pijanistica rodom iz Poreča, ocijenjena je od strane kritike kao „suptilan, strastven i tehnički superioran izvođač“. Kao solist i komorni glazbenik nastupila je širom Europe, Amerike i Azije, na prestižnim pozornicama od kojih se ističu Carnegie Hall, Steinway Hall i njujorška MoMA.
Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, magistrirala na Mannes College of Music u New Yorku i doktorirala na Unverzitetu Rutgers u New Brunswicku, SAD. Učila je kod Ljubomira Gašparovića, Konstantina Bogina, Jerome Rosea, Susan Starr i Daniela Epsteina. Snimala je za Albany records i Innova recordings. Aktivno se bavi pedagoškom radom, održala je pijanističke seminare u Hrvatskoj, SAD-u i Hong Kongu. Predavanjima na temu “Elementi folklora u pijanističkoj literaturi hrvatskih kopozitora” predstavila se na Sveučilištima u Sloveniji, Rusiji i Gruziji. Suosnivač je i programski urednik međunarodnog glazbenog festivala “Terra Magica” koji se do 2010. održavao u Poreču, ugostivši brojne ugledne svjetske glazbenike.
Od jeseni 2011. živi i radi u Zagrebu.

PROGRAM

Andre Prèvin: 4 pjesme za glas, violončelo i klavir

Richard Strauss: Morgen za sopran, violončelo i klavir

Ludwig van Beethoven: Varijacije na Mozartovu temu za violončelo i klavir

Manuel De Falla: Siete canciones populares Espaňolas (obrada Trio Teneda)

Josip Štolcer Slavenski: Pjesme moje majke (obrada Trio Teneda)

Dokumenti za preuzimanje