Novosti

21.6.2021.

BRAĆA ISTIH HLAČA, Dramski studij Dada Kazališne družine Pinklec iz Čakovca

BRAĆA ISTIH HLAČA- predstava za djecu u okviru KAZALIŠNIH LJETNIH VEČERI U POU KT
25.6. u 19h
Ulaz slobodan uz pridržavanje epidemioloških mjera

Redatelj: Davor Dokleja
Tekst: Ivona Marciuš
Likovno oblikovanje (lutke, scenografija i kostimi): Kaja Resman
Glazba: Smokey Smoke
Oblikovanje rasvjete: Mario Zelenbaba
Oblikovanje plakata: Kaja Resman

Igraju: Mara Barbić, Eva Marciuš, Simon Varošanec, Franka Bene, Dora Srđenović, Jakov Feher, Martin Zadravec i Vida Haček

 

O predstavi:
Desetogodišnjaci Marko i Tonka priređuju rođendansku proslavu na bazenu u dvorištu. Blizanke Lucija i Gabi su pozvane. Tonkina najbolja prijateljica Nina nije pozvana i zato odlučuje upropastiti cijelu proslavu. Sabotira cijevi na bazenu pa bazen ostaje prazan. Jadni Marko i Tonka već odustaju od proslave i bazena, sve dok se na vratima ne pojave najbolji vodoinstalateri u gradu – Mario i Luigi!

Priča o prijateljstvu koje se gradilo i gradi se kroz igru i zajedničke rođendane. O tome kako su trenutci provedeni zajedno u druženju još uvijek bitniji od igrica na kompjuteru ili playstationu. O rođendanu koji je ove godine bio malo drugačiji od onih prijašnjih. O svađi i maloj spletki, ali i o mirenju koje na kraju dolazi od onih koji su izašli iz video igre kako bi spasili pravu igru. Petero prijatelja trebalo je podsjetiti da su s razlogom oduvijek zajedno puhali svjećice na torti.

Vrsta predstave: igrana i lutkarska (kazalište sjena)
Trajanje: 30 minuta
Uzrast: 5+ (vrtići i niži razredi osnovne škole)

Dokumenti za preuzimanje