Novosti

10.6.2021.

ULOMCI IZ BALETA COPPELIA, BALETNI ANSAMBL POU KUTINA

18. 6. u 20h BALET COPPELIA i nastupi mladih glazbenika u Domu kulture POU Kutina

Isječci iz baleta Coppelia u izvedbi ansambla Baleta POU Kutina na glazbu Lea Delibesa, u koreografiji Tesse Uroić.

---------------------------------------------------

Coppelia je komični balet nastao 1870. godine na glazbu Lea Delibesa.
Sinopsis baleta prati mladi zaljubljeni par, Swanildu i Franza i šašavog majstora Coppeliusa. Pokretač zapleta je ujedno i naslovni lik, Coppelia, lutka u prirodnoj veličini koju je izradio Coppelius.
Balet je tradicionalno podijeljen u tri čina: prvi čin obiluje prizorima sela te karakternim plesovima europskoga podneblja (čardaš, mazurka, polka), drugi se čin odvija u radionici majstora Coppeliusa i prožet je pantomimom.
U trećem činu plesovima u stilu bijelog klasičnog baleta slavi se život i naznačuje njegova prolaznost - velikim Valcerom vremena, varijacijama Zore, Jutra, Dana i Noći. Kao kontrapunkt prizemljenim plesovima sela u prvom činu, u trećem činu postavljen je svadbeni Pas de deux, kao apoteoza na kraju priče.

Ansambl Baleta POU Kutina u ovoj večeri izvest će ulomke iz baleta Coppelia, na glazbu Lea Delibesa, u koreografiji Tesse Uroić. Polaznice Baleta izvest će karakterne plesove iz I. čina, a večer ćemo zatvoriti velikom Codom iz III. čina. Premijeru čitavog baleta Coppelia moći ćete pogledati krajem godine.

Između baletnih sekvenci nastupit će mladi glazbenici.

Ulaz: 20kn
 

Dokumenti za preuzimanje