Novosti

7.10.2020.

Festival "IDEM I JA U KAZALIŠTE"

Festival “Idem i ja u kazalište” ove godine se održava od 19. do 25. 10. u dvorani Doma kulture, POU Kutina.

- Ponedjeljak, 19. listopada 2020. u 18h predstava Gradskog kazlišta Sisak „Dr. Svelječić“ , cijena ulaznice 20 kn.

- Utorak, 20. listopada 2020. u 19h predstava Hit teatra „Julijin balkon“, cijena ulaznice 50 kn.

- Srijeda, 21. listopada 2020. u 18h predstava Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život „Čovječja ribica“, cijena ulaznice 20 kn.

- Petak, 23. listopada 2020. u 18h Magic show za cijelu obitelj u izvedbi Luke Vidovića, cijena ulaznice 20 kn.

- Subota, 24. listopada 2020. u 17h predstava Kazališne družine I. B. Mažuranić „Knjiga o džungli“, cijena ulaznice 20 kn.

- Nedjelja, 25. listopada 2020. u 17h edukativno zabavna predstava - MC show, cijena ulaznice 20 kn.

Ulaznice u pretprodaji od 8. listopada 2020 u POU Kutina.

Festival će se održati sukladno preporukama Hrvatsko zavoda za javno zdravstvo.

 

„Dr. Svelječić“, ponedjeljak 19. listopada 2020. u 18h

Gradsko kazalište Sisak

Režija: Peđa Gvozdić

Uloge: Dunja Fajdić, Katarina Šestić, Lino Brozić

Preporučeno za djecu 6+

˝Dr. Svelječić˝ topla je, duhovita i poučna priča o doktoru koji, kako nam i samo ime kaže, ima lijek za sve. Svakoga dana u njegovu ordinaciju dolaze baloni sa željama i molbama razne djece koja imaju određeni problem. U slučaju da se bojite paukova tu je dr. Svelječić, u slučaju da ste sramežljivi tu je dr. Svelječić, ako još piškite u krevet i to će naš doktor izliječiti svojim čarobnim napitkom. U spravljanju napitaka pomažu mu njegovi pomoćnici Vedra, Mrgud, Mudri i Straško koji se brinu da napitak ima sve sastojke i da dođu u prave ruke. No jednoga dana pojavi se djevojčica Mia koja želi postati zločesta kako bi se svidjela svojem društvu. Naš doktor našao se pred najtežim zadatkom u njegovoj dugogodišnjoj karijeri jer za loše stvari on ne spravlja napitke, ali također ne zna kako riješiti neobičan problem . U svoj toj zbrci najviše će mu pomoći njegovi mali pomoćnici te malenoj djevojčici i njezinom društvu ukazati kako je u životu najbitnije biti dobar i pomagati drugima.

Cijena ulaznice 20 kuna.

 

„Julijin balkon“, utorak 20. listopada 2020. u 19h

Hit teatar

Režija: Iva Srnec

Uloge: Mladen Kovačić, Matea Elezović Brdar, Ana Vilenica

Oni su glumac, glumica i redateljica i imaju samo jedan zadatak, na scenu postaviti najveću ljubavnu priču svih vremena ‘Romeo i Julija’. No uz lavinu komičnih situacija i neočekivanih preokreta ne uspijevaju se pomaknuti od scene balkona, pa je svaka verzija Romea i Julije na balkonu sve čudnovatija i komičnija od prethodne. Spotaknuli su se o priču najslavnijeg ljubavnog para u povijesti, o ‘nesretni’ balkon, ali i još nevjerojatniji vlastiti život no razigranim transformacijama i glumačkom igrom zadovoljili apetite i najzahtjevnije publike. Hit teatar predstavlja urnebesnu komediju za sve kazališne afinitete. Pripremite maramice za suze smijalice, a možda pronađete i (svog) Romea ili Juliju.

Cijena ulaznice 50 kuna.

 

„Čovječja ribica“, srijeda 21. listopada 2020. u 18h

Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život

Režija: Petra Radin

Uloge: Dajana Biondić, Suzana Bliznac, Milenko Zeko, Vojin Perić

Preporučeno za djecu 4+

Ovo je uvod u vodu, a voda će nas, zajedno sa zlatnom ribicom Željkom voditi kroz priču, u kojoj nas čeka jedna djevojčica Vida, račić Štipko, šišmiš Šuško i puno vodenih mjehurića koji posvuda nestašno pršću, špricaju i pljušću, kao mali slatki poljupčići za laku noć. Lik kojega nećete vidjeti, ali ćete osjetiti svu njegovu, zapravo njenu ljepotu, zove se sloboda i ona će, kao jedna od najvećih vrijednosti postojanja, svojom sveobuhvatnošću usrećiti sve likove priče, kao i sve one koji će priču gledati. Ne pada mi na pamet da vam otkrivam najdublje tajne priče, ali vas prepuštam vodi špričici, Željku, zlatnoj ribici, jednoj djevojčici i čovječjoj ribici da vas povedu u carstvo gdje je sunce prije mnogo godina reklo – ovo je bez-dan, ali gdje mašta može svašta, pogotovu kad je smisli glava dječija, pa sve postane Sloboda nečija.

Cijena ulaznice 20 kuna.

 

Luka Vidović – Magic show za cijelu obitelj, petak 23. listopada 2020. u 18h

„Magic show za cijelu obitelj“ je urnebesno smiješna, zabavna i interaktivna mađioničarska predstava namijenjena zabavi cijele obitelji.

Lukin izrazit talent za rad s djecom, odličan smisao za humor, simpatični karakter, pozitivna energija kojom zrači te vrhunske zabavljačke sposobnosti - razlozi su zbog kojih ćete veselje i radost ove predstave pamtiti cijeli život!

„Magic show za cijelu obitelj“ fantastična je predstava, od početka do kraja ispunjena smijehom, zabavom, humorom i nevjerojatnim trikovima!

Cijena ulaznice 20 kuna.

 

„Knjiga o džungli“, subota 24. listopada 2020. u 17h

Kazališna družina "Ivana Brlić-Mažuranić"

Režija: Mario Kovač

Glume: Matej Safundžić, Luka Stilinović, Darija Vlajnić, Valentina Srnojević

Preporučeno za djecu 5+

Knjiga o džungli zbirka je pripovijetki za djecu engleskog pisca i nobelovca Rudyarda Kiplinga inspirirana njegovim životom u Indiji. Priče su nastale tako da ih je autor pričao svojoj kćeri Josephine dok je bila doma zbog bolesti te ih je konačno skupio u knjigu i objavio krajem 19. stoljeća. Priče su bile praćene ilustracijama čiji autor je piščev otac John Lockwood Kipling. U središtu priča je indijski dječak Mogli kojeg u džungli odgajaju vukovi, uz pomoć medvjeda Balua i crne pantere Bagire te ga čuvaju od grabežljivog tigra Šir Kana. Sve životinje imaju ljudske osobine i uče Moglija poslušnosti, poštovanju autoriteta, razumijevanju vlastitog mjesta u društvu a istaknuta je i tema slobode kretanja između različitih svjetova te prihvaćanje drugačijih vrsta. Priče spadaju u žanr bajke, i među popularnijim su djelima dječje književnosti širom svijeta. Prevedene su na niz svjetskih jezika te se često adaptiraju u brojne kazališne predstave te igrane i animirane filmske izvedbe. Naša predstava će, uz pomoć originalnih pjesama, uvesti u priču elemente mjuzikla te će svojom maštovitom vizualnošću dočarati egzotični svijet džungle. Zajedno sa svojim prijateljima, Mogli će se upoznati i suočiti sa izazovima koje svakodnevno iščekuju i naše mališane: prva prijateljstva, prve simpatije, teške životne odluke, nezahvalni odabiri…

Cijena ulaznice 20 kuna.

 

„MC show“ – edukativno zabavna predstava, nedjelja 25. listopada 2020 u 20h

Kazalište LA LA LAND

Edukativno zabavna predstava s influencerima.

Gotovo svi smo aktivni na društvenim mrežama i svakodnevno pratimo živote slavnih osoba. Pronašli smo spoj edukativnog i zabavnog, te na zanimljiv način prenijeli televizijski format na kazališne daske. Miro Čabraja u svojoj će predstavi ugostiti domaće zvijezde čija pojavnost plijeni pozornost tisuća pa i milijuna pratitelja i gledatelja na ovim prostorima. Kako bi show bio što zanimljiviji, publici pružamo mnoštvo raznovrsnog sadržaja (igrana, izazova, priča). Posebnost ove predstave jest interakcija s publikom jer osim što će moći čuti brojne savjete o životu na društvenim mrežama, prednosti i mane istih, moći će se aktivno uključiti u brojne igre i izazove. Riječ je o javnosti primamljivom projektu koji susreće influencere s njihovim vjernim fanovima i pratiteljima u realnom vremenu, a paralelno se i planira prenositi diljem društvenih mreža.

Gosti showa:

Dario Marčac

Dario Marčac rođen je u Karlovcu. Influencersku karijeru započeo je 2019. godine započevši objavljivati na TikToku. Svojim videima je odmah privukao pozornost i za svega par mjeseci, postao je jedan od najvećih balkanskih TikTokera. Dario trenutno broji preko 400 000 pratitelja na društvenim mrežama.

Ivan Magla

Ivan Magla dolazi iz Pazina, trenutno studira antropologiju i švedski jezik u Zagrebu. Njegova priča bavljenja s društvenim mrežama započela je 2014. na Instagramu, nakon čega postaje aktivan i na Youtubeu i Tiktoku, gdje broji preko 180 000 pratitelja.

Juraj Vivana

Juraj Vivana rođen je i odrastao u Županji. U Zagreb dolazi na studij Glazbene pedagogije. Za Youtube je počeo snimati 2017. godine, a za TikTok od 2019. gdje broji preko 100 000 pratitelja.

Andrea Pacadi

Andrea Pacadi, aka pacadiiii na svim društvenim mrežama, ima 23 godine i studentica je 5. godine Kinezioloskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na društvenim mrežama broji preko 150 000 pratitelja. U slobodno vrijeme radi kao trenerica taekwondoa.

Ivan Tokić

Ivan Tokić rođen je u Novoj Gradišci. Sa snimanjem je počeo 2016. godine. Početkom 2020. godine počeo je ozbiljno graditi publiku na društvenim mrežama i trenutno broji blizu 120 000 pratitelja.

Miro Čabraja, autor i glumac

Rođen u Zagrebu, gdje završava osnovnu i srednju školu. Tijekom osnovnoškolskog obrazovanja postaje član Učilišta dramskog studija Zagrebačkog kazališta mladih, gdje stječe prva kazališna iskustva. Godine 2014. upisuje Fakultet za film i scenske umjetnosti u Zagrebu u klasi doc. Branke Cvitković. Za vrijeme studija imao je prvu profesionalnu ulogu u mjuziklu ‘Legenda Ružice grada’ redatelja Roberta Boškovića u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija. Prvu televizijsku ulogu odigrao je 2013. godine u seriji redateljice Snježane Tribuson, ‘Odmori se, zaslužio si’ uloga Bobe. 2016. godine, još za vrijeme studija, osniva vlastito kazalište La La Land koje je u tri godine rada produciralo sedam kazališnih komada namijenjenih najmlađima. Kazalište broji preko 1000 izvedbi. Snimio je nekoliko televizijskih uloga u serijama, od kojih je najzapaženija uloga Voje u seriji "Na granici".

Cijena ulaznice 20 kuna.

Dokumenti za preuzimanje