KULTURA U POU KT

15.12.2023.

Moj prvi odlazak u kino

11.12.2023. godine posjetila su nas djeca iz Dječjeg vrtića Kutina, predškolci, zajedno s odgajateljicama, a povod je bio program "Moj prvi odlazak u kino". Odgajateljice i djeca su bili prezadovoljni repertoarom odgledanih filmova te su izrazili želju za ovom aktivnošću i sljedeće godine.

"Moj prvi odlazak u kino" donosi izbor animiranih filmova namijenjen mališanima predškolske dobi koji u pratnji odraslih prvi put gledaju film na velikom platnu, a posebnost ovih projekcija jest da djeca dobiju diplomu za sjećanje na prvi odlazak u kino čime želimo da njihov prvi susret s pokretnim slikama na velikom platnu ostane trajno zabilježen. Nakon projekcije djeca se još kratko zadržavaju u kinu kako bi crtali po svojim diplomama.

KinoKino je cjelogodišnji filmski program za djecu u organizaciji Zagreb Film Festivala. Nastao je iz istoimenog filmskog festivala za djecu koji se održavao u Zagrebu od 2016. do 2022. godine. s ciljem da popularizira svjetsku kinematografiju za djecu te da uz brojne edukativne sadržaje omogući poseban doživljaj odlaska u kino i utječe na stvaranje novih generacija kinopublike. Zbog potrebe da programi budu učestaliji i dostupniji na repertoarima domaćih kinoprikazivača te da omogućimo bolju decentraliziranost i dostupnost publici izvan glavnog grada, od 2023. godine postoji kao cjelogodišnji filmski program.

Dokumenti za preuzimanje