KULTURA U POU KT

13.1.2023.

Upisi u baletnu školu

BALETNI ANSAMBL

PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA KUTINA

 

Balet je u Kutinu stigao 1997. godine s gđom Vesnom Kovačević, profesionalnom baletnom umjetnicom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u mirovini. Zadnjih godina gđa Kovačević uspješno prenosi svoje znanje vođenja baletnih sati i na dugogodišnje članove, tako da uz nju vrlo predano s mlađim balerinama radi i Tessa Uroić koja pleše u baletu od samog početka, redovito se educira u polju baletnih vještina te bilježi značajne nastupe u glavnoj ulozi na baletnim izvedbama u ansamblu ali i na baletnim natjecanjima.

POSTANI I TI BALERINA - BIJELA LABUDICA

 

Ove godine Baletni ansambl priprema izvedbu baleta LABUĐE JEZERO, II. čin.

Priča je to o granici između ljudskosti i božanske čistoće, bijeloj labudici Odette koju princ Siegfried susreće na začaranom jezeru i ljubavi koja je prevladala čaroliju zlog Rothbarta, na podlozi dirljive partiture Petra Iljiča Čajkovskog.

 

Premijera baleta planira se 10. lipnja 2023. godine, a uvježbavanje će započeti već u siječnju kroz redovite termine proba, subotom 10:00-12:00 sati u Maloj dvorani Doma kulture, POU Kutina.

 

Baletna umjetnost u Kutini privukla je mnoge: od djece vrtićke dobi, do studenata i roditelja.

Svojoj se publici Baletni ansambl dosad predstavio cjelovečernjim predstavama: Trnoružica, Orašar, Giselle, Labuđe jezero, Đavo u selu, Bajadera, Ščelkunčik, Don Quijote, Coppelia te Gala baletne večeri na kojima su su izvedeni najatraktivniji dijelovi prošlogodišnjih baletnih izvedbi.

Kutinski baletni ansambl gostovao je u mnogim hrvatskim gradovima: Varaždinu, Virovitici, Karlovcu, Donjoj Stubici, Selcu, Lovranu, Vrbovcu, Novskoj, Ogulinu, Zagrebu, a nastupili su i na mnogim plesnim natjecanjima te osvajali brojne nagrade, a za svoj su rad dobili pohvalu za promicanje baletne umjetnosti. 

Dokumenti za preuzimanjeKalendar događanja