KULTURA U POU KT

28.11.2022.

Repriza Gala baletne večeri

Repriza Gala Baletne večeri, 10. 12. 2022. u 18 sati u Domu kulture. 

Repriza Gala baletne večeri i obilježavanja 25 godina djelovanja baleta u Kutini, pod vodstvom Vesne Kovačević, profesionalne balerine HNK Zagreb u mirovini.

U ovoj gala večeri prisjetit ćemo se najljepših izvedbi cjelovečernjih baleta koje je kutinska publika gledala tijekom proteklih 25 godina, kao i koreografija za koje su balerine nagrađene na plesnim natjecanjima.

Balerine će otplesati 29 koreografija iz 7 klasičnih baleta, u čak 130 prekrasnih kazališnih kostima. U ovoj svečanoj večeri publika će vidjeti presjek i bogatstvo baletne umjetnosti kroz pet koreografskih blokova: od folklornih elemenata i suvremenog koraka u plesovima hrvatskog nacionalnog baleta Đavo u selu, do eteričnih bijelih baleta Giselle i Labuđe jezero i komičnog baleta Coppélia, karakternih plesova iz baleta Don Quijote, te orijentalnog utjecaja u romatičnom baletu Bajadera. Večer će balerine zatvoriti koreografijama iz najpopularnijeg klasičnog baleta - Orašar. 

Gala baletna večer posvećena je svim bivšim, sadašnjim i budućim balerinama kutinskoga baleta, te prikazuje dugogodišnji trud, rad i posvećenost baletnoj umjetnosti.

Ulaznica 20kn.

Rezervacije ulaznica na 044/682-318 radnim danima od 7 do 15h.

Online prodaja ulaznica: https://poukutina.kupiulaznicu.hr/

Predstavu sufinancira Ministarstvo kulture i medija RH

Dokumenti za preuzimanjeKalendar događanja