Odjel za kulturu POU Kutina više od 53 godine brine o organizaciji raznih kulturnih događanja u gradu Kutini i šire organizirajući:

– filmske projekcije,

– kazališne predstave,

– koncerte,

– izložbe,

– baletne predstave,

– festival kazališnih predstava “Idem i ja u kazalište”,

– festival za djecu i mladež “Neki novi klinci”,

– Festival alternativnih nezavisnih izričaja (FANI),

– Noć kazališta,

– radionice i predavanja.

Tijekom godina na raznovrsnim programima i kulturnim događanjima imamo deset tisuća posjetitelja, što uključuje djecu od vrtićke dobi do osoba treće životne dobi.

 

 

Kalendar događanja

Novosti

27.2.2020.

Koncert: KGS u epizodi DAN ŽENA

Pozivamo Vas na koncert Kutinskog glazbenog sindikata povodom Dana žena u nedjelu 8. 3. 2020. u 20h u Arcus clubu.
KGS koji već 6 godina obogaćuje Kutinsku glazbenu scenu za Dan žena priprema fuziju poznate glazbe koju će izvesti na svoj, drugačiji način, uz šarolikosti spektar instrumenata koje sviraju.


Početak rada Kutinskog Glazbenog Sindikata vezan je uz okupljanje tri entuzijasta u dvorišnoj šupi uz narezanu vratinu, sir, masline i vino negdje krajem 2014. godine. Druženje i muziciranje ubrzo su prerasli u želju da glazba koja se stvara izađe izvan okvira šupe za alat. Tako su ubrzo akustična gitara, glas i harmonika dobili pojačanje u vidu brača, cajona, basa i violine.
KGS svira pop i rock glazbu novije povijesti u kojim obradama ruše predrasude u odnosu na uobičajene glazbene stilove. Želja je benda da se obradama kultnih, nekad alternativnih i možda manje „izlizanih“ pjesama napravi odmak od uobičajenih cover bendova i njihovog repertoara.
KGS se u svojoj kratkoj povijesti između ostalog može pohvaliti sa više nastupa u Siscia jazz clubu svjetski poznatog jazz gitarista Damira Kukuruzovića, svirkom za zatvorenike Kaznionice Lipovica, te nastupom na Europskom trgu u Zagrebu povodom obilježavanja Dana Europe....

KGS čine:

DAVORIN ADAMOVIĆ – glas
HRVOJE ADAMOVIĆ – brač
TOMISLAV ĐURKAN – bas
ENA SABOLIĆ - glas
DAVOR HABAZIN – harmonika
NENO HADŽIHAJDIĆ – cajon
MATIJA KRMEK – gitara
OKSANA SCHNEIDER - violina


ULAZ SLOBODAN!

Dokumenti za preuzimanje