Odjel za kulturu POU Kutina više od 53 godine brine o organizaciji raznih kulturnih događanja u gradu Kutini i šire organizirajući:

– filmske projekcije,

– kazališne predstave,

– koncerte,

– izložbe,

– baletne predstave,

– festival kazališnih predstava “Idem i ja u kazalište”,

– festival za djecu i mladež “Neki novi klinci”,

– Festival alternativnih nezavisnih izričaja (FANI),

– Noć kazališta,

– radionice i predavanja.

Tijekom godina na raznovrsnim programima i kulturnim događanjima imamo deset tisuća posjetitelja, što uključuje djecu od vrtićke dobi do osoba treće životne dobi.

 

 

Novosti

7.3.2019.

ZAGREBAČKI SOLISTI U KUTINI

Veliki koncert Zagrebačkih solista održat će se u Domu kulture Pučkog otvorenog učilišta Kutina, u utorak, 19. ožujka 2019. u 19:00 sati.

Koncert je poklon Pučkog otvorenog učilišta Kutina i Ministarstva kulture. Ulaznice za koncert mogu se preuzeti u tajništvu POU Kutina radnim danom od 7 do 15h ili se rezervirati na broj 682-318.

Zagrebački solisti od osnutka 1953. g. postali su jednim od najuglednijih komornih orkestara u svijetu kojem su dodijeljene mnoge visoke nagrade i priznanja. Održali su gotovo 4000 koncerata, nastupali u najslavnijim koncertnim dvoranama svijeta poput Musicverein (Beč), Royal Festival Hall (London), Carnegie Hall (New York), Opera House (Sydney), izdali su preko 70 nosača zvuka, te održali turneje u gotovo 50 zemalja svijeta.

Od 2012. godine Ansambl nastupa uz glasovitoga violinista Sretena Krstića kao svojega koncertmajstora, a ujedno i koncertmajstora Münchenske filharmonije.

Organizator: Pučko otvoreno učilište Kutina
Pokrovitelj: Ministarstvo kulture, Grad Kutina

Dokumenti za preuzimanje