Odjel za kulturu POU Kutina više od 53 godine brine o organizaciji raznih kulturnih događanja u gradu Kutini i šire organizirajući:

– filmske projekcije,

– kazališne predstave,

– koncerte,

– izložbe,

– baletne predstave,

– festival kazališnih predstava “Idem i ja u kazalište”,

– festival za djecu i mladež “Neki novi klinci”,

– Festival alternativnih nezavisnih izričaja (FANI),

– Noć kazališta,

– radionice i predavanja.

Tijekom godina na raznovrsnim programima i kulturnim događanjima imamo deset tisuća posjetitelja, što uključuje djecu od vrtićke dobi do osoba treće životne dobi.

 

 

Novosti

16.4.2018.

TIME FOR GIPSY SWING Zoran Predin & Damir Kukuruzović Django group

TIME FOR GIPSY SWING
Zoran Predin & Damir Kukuruzović Django group

 

U Kutini, 21. travnja 2018. godine u 20 sati

 

Vrhunska akustična Gypsy Swing postava zaljubljenika u strasne ritmove izvodi koncertni program Predinovih najvećih hitova, koji ispod Kukuruzovićevih prstiju pale na poseban način. Koncert zaokružuju gypsy swing standardi, koji dižu na noge publiku po cijelom svijetu.

 

Zoran Predin je jedan od najpriznatijih slovenskih glazbenika s prijelaza iz 20. u 21. stoljeće. Pjesnik, kantautor i začetnik slovenskog Novog vala tijekom svoje karijere objavio je preko trideset (točnije 34) albuma, a znan je i po odličnim skladbama za film, televizijske serije i kazališne predstave.

 

Damir Kukuruzović Django group svojevrstan su homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta. Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na svim relevantnim festivalima u zemlji i široj regoji promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza.

 

Django Group u sastavu:
Damir Kukuruzovic- gitara
Bruno Urlic -violina
Miroslav Cehaic -gitara
Željko Bilbija-bass

 

Ulaznice (50 kn) mogu se rezervirati i kupiti u pretprodaji u tajništvu POU Kutine, S. Radića 3, radnim danima od 7 do 15h, 044/682-318, 0994382880 ili na blagani Kina prije koncerta po cijeni od 60kn.
Odobravamo popust na 10 i više prodanih ulaznica.

 

Kutina, 21. travnja 2018. godine u 20 sati

Dokumenti za preuzimanje