Odjel za kulturu POU Kutina više od 53 godine brine o organizaciji raznih kulturnih događanja u gradu Kutini i šire organizirajući:

– filmske projekcije,

– kazališne predstave,

– koncerte,

– izložbe,

– baletne predstave,

– festival kazališnih predstava “Idem i ja u kazalište”,

– festival za djecu i mladež “Neki novi klinci”,

– Festival alternativnih nezavisnih izričaja (FANI),

– Noć kazališta,

– radionice i predavanja.

Tijekom godina na raznovrsnim programima i kulturnim događanjima imamo deset tisuća posjetitelja, što uključuje djecu od vrtićke dobi do osoba treće životne dobi.

 

 

Novosti

11.1.2019.

"DAME BIRAJU" - NAJVEĆA REGIONALNA HIT PREDSTAVA OPET KOD NAS

Zbog velikog interesa i rasprodane dvorane u jednom danu POU Kt ponovno organizira dolazak regionalne hit predstave “Dame biraju” 26. veljače 2019. u 19h

DAME BIRAJU Altteatra Sarajevo jedna je od najgledanijih komedija svih vremena koja je zapalila kazališne dvorane gdje god je igrala. Jedna od najvećih nagrada za ove izvrsne akademske sarajevske glumce je zasigurno oduševljenje s kojim ih dočekuje ženska publika.

Predstava je urnebesni kazališni hit koji obiluje plesnim točkama, izvrsnom glazbom i publiku nasmijava do suza a predstava je postala i jedinstveni teatarski “LADIES NIGHT” na koji dolaze prijateljice u grupama na najbolji ženski provod.. Obožavateljice ovu predstavu gledaju sada već i desetke puta jer svaki put nudi nešto novo.

Riječ je o uprizorenju poznatog hita Full monty – Skidajte se do kraja – na sarajevski način uz ogromnu dozu poznatog bosanskog humora. Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u kazalištu pretvara u publiku noćnog kluba.
Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi i smijeha do suza u komičnim situacijama, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca “do kraja“ na opće zadovoljstvo publike. Uzavrela atmosfera kakva se ne pamti u kazališnim dvoranama prati ovu ekipu gdje god nastupa a o popularnosti ove predstave u regiji govori i činjenica predstava Dame biraju bliži se svom 200 izvođenju😊
To je ujedno i razlog zašto se u neke gradove vraćaju po nekoliko desetaka puta.


ALTTEATAR:
Altteatar je organizacija koja je u proteklih četrnaest godina bila utočište za preko 100 umjetnika, koji su kroz različite projekte realizirali svoje ideje. Izvedeno je 20 premijera, više od 1.500 repriza; predstave je pogledalo oko 250.000 osoba svih uzrasta i dobi, u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu.

Glumačka postava za predstavu „Dame biraju“ u produkciji Udruženja dramskih umjetnika ALTTEATAR:

Režija: Admir Glamočak
Asistentica režije: Amra Mehić
Kostim i scena: Lejla Hodžić
Producent: Slaven Vidak
Grafički dizajn: Naida Begović
Produkcija: Altteatar, 2015.
Igraju: Enes Salković/Mak Čengić, Adnan Goro, Nancy Abdel Sakhi, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Davor Sabo, Dalibor Brkić/Damir Kustura
Ton i svjetlo: Irhad Hodžić i Rusmir Efendić
Garderoba: Nevzeta Musabegović


Ulaznice za predstavu su u prodaji u tajništvu POU Kt radnim danima od 7 do 15h, po cijeni od 60kn, a mogu se i rezervirati na 682-318 pod uvjetom preuzimanja najkasnije do petka, 22.2. do 15h.
Na dan predstave ulaznica je 70kn.

Dokumenti za preuzimanje