Odjel za kulturu POU Kutina više od 53 godine brine o organizaciji raznih kulturnih događanja u gradu Kutini i šire organizirajući:

– filmske projekcije,

– kazališne predstave,

– koncerte,

– izložbe,

– baletne predstave,

– festival kazališnih predstava “Idem i ja u kazalište”,

– festival za djecu i mladež “Neki novi klinci”,

– Festival alternativnih nezavisnih izričaja (FANI),

– Noć kazališta,

– radionice i predavanja.

Tijekom godina na raznovrsnim programima i kulturnim događanjima imamo deset tisuća posjetitelja, što uključuje djecu od vrtićke dobi do osoba treće životne dobi.

 

 

Novosti

25.9.2018.

Predstava DAME BIRAJU

Dame biraju – Altteatar Sarajevo je jedna od najgledanijih komedija svih vremena koja je zapalila kazališne dvorane gdje god je igrala. Jedna od najvećih nagrada za ove izvrsne sarajevske glumce je zasigurno oduševljenje s kojim ih dočekuje ženska publika.

DAME BIRAJU je urnebesni kazališni hit koji obiluje plesnim točkama, izvrsnom glazbom i publiku nasmijava do suza a predstava je postala i jedinstveni teatarski “LADIES NIGHT” na koji dolaze prijateljice u grupama na najbolji ženski provod.. Obožavateljice ovu predstavu gledaju sada već i desetke puta jer svaki put nudi nešto novo.

Riječ je o uprizorenju poznatog hita Full monty – Skidajte se do kraja – na sarajevski način uz ogromnu dozu poznatog bosanskog humora. Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u kazalištu pretvara u publiku noćnog kluba.
Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi i smijeha do suza u komičnim situacijama, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca “do kraja“ na opće zadovoljstvo publike. Uzavrela atmosfera kakva se ne pamti u kazališnim dvoranama prati ovu ekipu gdje god nastupa a o popularnosti ove predstave u regiji govori i činjenica predstava Dame biraju bliži se svom 200 izvođenju😊
To je ujedno i razlog zašto se u neke gradove vraćaju po nekoliko desetaka puta.
ALTTEATAR:
Altteatar je organizacija koja je u proteklih četrnaest godina bila utočište za preko 100 umjetnika, koji su kroz različite projekte realizirali svoje ideje. Izvedeno je 20 premijera, više od 1.500 repriza; predstave je pogledalo oko 250.000 osoba svih uzrasta i dobi, u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu.

Glumačka postava za predstavu „Dame biraju“ u produkciji Udruženja dramskih umjetnika ALTTEATAR:

Režija: Admir Glamočak
Asistentica režije: Amra Mehić
Kostim i scena: Lejla Hodžić
Producent: Slaven Vidak
Grafički dizajn: Naida Begović
Produkcija: Altteatar, 2015.
Igraju: Enes Salković/Mak Čengić, Adnan Goro, Nancy Abdel Sakhi, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Davor Sabo, Dalibor Brkić/Damir Kustura
Ton i svjetlo: Irhad Hodžić i Rusmir Efendić
Garderoba: Nevzeta Musabegović
Ulaznice za predstavu su u prodaji u tajništvu POU Kt radnim danima od 7 do 15h, po cijeni od 60kn, a mogu se i rezervirati na 682-318 pod uvjetom preuzimanja najkasnije do četvrtka, 11.10. do 15h.
Na dan predstave ulaznica je 70kn (ako ih ostane, u što sumnjamo 😊)

Dokumenti za preuzimanje