U sastavu Pučkog otvorenog učilišta Kutina u zgradi Doma kulture već 53 godine djeluje Kino Moslavina. Kino je opremljeno digitalnim projektorom, 2014. godine postavljeno je novo ozvučenje te  povećana kvaliteta filmskih projekcija a 2015. godine izmijenjene stolice te je sada prostor s 228 sjedećih mjesta vrlo ugodan za filmske projekcije i ostala događanja. U Foajeu kina,  Arcus klubu i prostoru Male dvorane odvijaju se izložbe, predavanja, prezentacije i razna druga događanja.

Kino Moslavina ima redovite filmske projekcije vikendima s ažurnim, kvalitetnim i raznovrsnim naslovima. U 2017. pokrenut je program ŠIK – Škole i kino/kazalište gdje se u suradnji s gradskim školama nude primjereni programi po vrlo povoljnim uvjetima za učenike.

Novi projekt Pučkog otvorenog učilišta u 2018. godini je i KulTkino kojem je cilj upoznati djecu, mlade i odrasle sa filmskim klasicima, poznatim svjetskim redateljima i pojmovima iz filmske kulture, te na taj način povećati broj ljudi koji uživaju u kulturi gledanja filmova na filmskom platnu u kinu. Kroz navedeni projekt nastojimo obogatiti kulturnu ponudu Grada Kutine, razbiti predrasude prema filmskoj ponudi koja ne spada u suvremenu potrošačku kulturu, uključiti lokalne umjetnike u približavanju komplementarnih grana umjetnosti široj populaciji ove lokalne razine s naglaskom na filmsku umjetnost, te približiti mladima druge lokalitete od kulturnog, etnološkog i edukacijskog  značaja projekcijama filmova ljeti izvan kino dvorane.