Novosti i najave

27.6.2024.

KINO POD ZVIJEZDAMA "JEDNOM DAVNO" I KRATKI FILM “ZOE”

NAZIV FILMA: JEDNOM DAVNO

ORIGINALNI NAZIV: COME AWAY

 

ŽANR: Pustolovni, fantastika

TRAJANJE: 94 min

GODINA/DRŽAVA: 2018./SAD

REDATELJICA: Brenda Chapman

ULOGE: Angelina Jolie, Gugu Mbatha-Raw, Michael Caine, Derek Jacobi, Anna Chancellor

DATUM PRIKAZIVANJA: 5.7. u 21 sati

 

BESPLATAN ULAZ NA VANJSKOJ POZORNICI

 

Trailer: https://youtu.be/ryqr-dKHOf0

 

SADRŽAJ FILMA:

Dvanaestogodišnji David, desetogodišnji Peter te osmogodišnja Alice uživaju u djetinjstvu u Engleskoj u kasnom 19. stoljeću. Njihovi roditelji Jack i Rose odgajaju ih potičući njihov slobodan duh i bujnu maštu. No Davidova slučajna smrt teško će pogoditi čitavu obitelj, a posebice roditelje, koji se sve više zatvaraju u sebe. Alice i Peter pronaći će snagu u vlastitoj mašti te krenuti u čudesnu pustolovinu spašavanja obitelji, koja će ih odvesti sve do Nigdjezemske i Zemlje čudesa.

Dugometražni igrani debi Brende Chapman, ko-autorice animiranih hitova Princ Egipta (1998) i Merida Hrabra (2012), inspiriran klasicima dječje književnosti Petar Pan i Alisa u Zemlji Čudesa, u kojem su poznati elementi iz obje priče pripremljene za oči i srca novih generacija.

 

PRIJE FILMA “ JEDNOM DAVNO” KRATKI FILM “ZOE”

OŠ S. KEFELJE KUTINA

 

Dječak Martin živi u jednom malom mjestu Repušnica pored Kutine. Film počinje sa Martinovom potragom za naočalama vanzemaljskoga podrijetla. Nakon uspješnog pronalaska specijalnih naočala u školi pomoću njih rješava testove i odgovara na pitanja učitelja. Negdje između sna i jave u dimenziji nepoznatoj čovjeku u prostoru između svijetlosti i sjene u  Martinov život dolazi djevojčica Zoe. Između njih rodi se ljubav. Apstraktna koncepcija cijelog filma daje višedimenzionalnost filmu. Što svakog gledatelja pojedinačno stavlja u poziciju da cijeli filma a posebno kraj vidi na svoj način.

Film je atmosferičan,  posvećen detaljima i bajkovit.