Novosti i najave

27.6.2024.

KINO PO ZVIJEZDAMA -"MAČKE U MUZEJU" i KRATKI FILM “O + O”

LJETO U MREŽI 2024.

NAZIV FILMA: MAČKE U MUZEJU

ORIGINALNI NAZIV: CATS IN THE MUSEUM

 

ŽANR: animirani sinkronizirani film za djecu

TRAJANJE: 83min

GODINA/DRŽAVA: 2023, RUSIJA

REDATELJ: Vasiliy Rovenskiy

ULOGE: Goran Vrbanić, Ana Ćapalija, Boris Barberić, Marko Jelić, Davor Kovač, Karlo Mrkša, Ognjen Milovanović, Nikola Dabac, Daniel Dizdar

DOBNA PREPORUKA: SVI UZRAST

DATUM PRIKAZIVANJA: 3.7.2024. u 21 sati

BESPLATAN ULAZ NA VANJSKOJ POZORNICI

Trailer: https://youtu.be/sLiLSOB2CVk

 

SADRŽAJ FILMA:

Glavni je junak ove animirane avanture mačak Vincent koji se udružuje s mišem Mauriceom kako bi u starom glasoviru pokušali pobjeći poplavi koja prijeti otoku na kojem žive. Uskoro klavir kupi skupina mornara koja ga šalje u glasoviti muzej Ermitage. Tamo će Vincent upoznati grupu mačaka čiji je zadatak čuvanje vrijednih umjetnina od glodavaca i drugih štetočina. Vincent se želi uklopiti u novo društvo, ali istovremeno ne želi izgubiti svog najboljeg prijatelja Mauricea koji mu je spasio život pa ga je prisiljen skrivati. No, problem s Mauriceom je u tome što on voli glodati vrijedne umjetnine. Cijela stvar dodatno se zakomplicira kad najslavnija slika na svijetu, čuvena Mona Lisa, stigne u muzej.

 

 

 

PRIJE FILMA “MAČKE U MUZEJU” KRATKI FILM “O+O”

OŠ S. KEFELJE KUTINA

 

U malom mjestu Kutina u Hrvatskoj počinju se događati čudne stvari. Pojavljuje se neobična lopta koja prati učenicu Martu. I nekako u isto vrijeme nestaje dječak Luka. Nesvakidašnji događaji izazivaju pozornost svih medija u zemlji. Marta i Luka simpatični su u školi. Marta je jako zabrinuta zbog Lukinog nestanka, a istovremeno pokušava uspostaviti kontakt i otkriti pojavu misteriozne lopte. Lopta vodi Martu do Luke koji se skriva kod školskog domara i s njim vježba matematiku jer je dobio peticu. Tu se pojavljuje druga loptica, plava. Lopte u filmu predstavljaju apstraktni element filma. Astralna veza dječaka i djevojčice u njihovoj naklonosti.