Novosti i najave

28.2.2024.

ŽENIJALNI TJEDAN I MJESEC FRANKOFONIJE U KINO MREŽI, KINO MOSLAVINA

 

Jubilarni “Ženijalni tjedan” u Kino mreži

KINO MOSLAVINA, POU KUTINA

 

Ove godine Kino mreža obilježava brojne jubileje.

Osim što slavi svoj 10. rođendan, ove godine i program Ženijalni dani slavi jubilarni, 10. rođendan i postaje “Ženijalni tjedan”, te donosi i potprograme Ženijalni Doku-dan i Mjesec Frankofonije koji se organizira u suradnji s Francuskim institutom

 

Ove godine se u nezavisnim kinima diljem Hrvatske, pa tako i našem kinu održava “Ženijalni tjedan”, filmsko slavlje povodom Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka.

Jubilarni “Ženijalni dani” u kino Moslavina obilježit ćemo norveškim filmom za cijelu obitelj “Kraljica plesa”(8+) 9. i 10. ožujka u 18h.  Glavni lik filma je dvanaestogodišnja Mina koja  možda ne zna plesati i nema puno samopouzdanja, ali to je ne sprječava da se prijavi na audiciju za školsku plesnu skupinu. Podršku pronalazi u svojoj nekonvencionalnoj baki i najboljem prijatelju, ali tu su i skeptici. Kroz suze, smijeh i vesele ritmove, Mina će razbiti vlastite barikade i oboriti vas s nogu. Kraljica plesa šarmantno je i toplo ostvarenje koje će vas podsjetiti na onaj poseban osjećaj kada zasvira pjesma koju obožavamo, kada se u vidokrugu pojavi osoba koja nam se sviđa ili kada na krilima vlastite upornosti i truda ostvarimo svoj san. Premijerno je prikazan na Berlinaleu.

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=a8k4gv_pw7c

 

U sklopu Mjeseca Frankofonije i u suradnji s Francuskim institutom na programu Kino Moslavine 14. ožujka u 19:30h je i romantična drama “Okus ljubavi”. Film je francuski kandidat za Oscara 2024., i dobitnik nagrade za najbolju režiju na Cannes Film Festivalu. Film "Okus ljubavi" smješten u Francusku 1885., priča je o Eugenie, vrhunskoj kuharici, i njezinu poslodavcu, gurmanu Dodinu, čija se profesionalna suradnja pretvara u romantičnu vezu. Njihova ljubav kroz gastronomiju dovodi do izvanrednih jela koja zadivljuju kuharski svijet. Unatoč njihovoj vezi, Eugenie teži za slobodom, ne želeći brak, što potiče Dodina na neočekivan potez: počinje kuhati za nju.

 

Trailer: https://youtu.be/-c3-dufKMRE?si=rwWuu7dI_Xkrg4DS

 

Na programu je i francuski obiteljski film „Moj mačak Ru“ koji će se u Kino Moslavini prikazati 23. I 24. ožujka u 16h.

 

Program Ženijalni dani održava se u partnerstvu Kino mreže i Francuskog instituta u Hrvatskoj, uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ženijalna nezavisna kina: Centar za kulturu Čakovec, KMC Bjelovar, Kino “30. svibnja" (Daruvar), Kinematografi Dubrovnik, Kino Ivanec, Centar za kulturu Korčula, Kino Krapina,  Kino Velebit (Koprivnica), Kino Križevci, Kino Labin, Kino Nova Gradiška, Kino Marof (Novi Marof), kino Pobjeda (Metković), Kino Moslavina, Kino Novska, Kino Pazin, Kino Valli (Pula), Kino Rab,  Art-kino (Rijeka), Kino Samobor, Kino Slatina, Kinoteka Zlatna Vrata Split, Kino Zelina (Sveti Ivan Zelina), Kuća umjetnosti Arsen (Šibenik), Kino Gaj (Varaždin), Kino Gorica (Velika Gorica), Kino Vrbovec,Kino Zabok, Kino Kinoteka (Zagreb), Kino Zona Zadar

*Detalje i raspored projekcija pronađite na internetskoj i FB stranici POU Kutina.