Novosti i najave

3.1.2024.

KINO - SIJEČANJ 2024.

FILMOVI U SIJEČNJU 2024.

NAZIV FILMA: PATKE SELICE

ORGINALNI NASLOV: MIGRATION

ŽANR: ANIMIRANI SIKRONIZIRANI FILM

TRAJANJE FILMA: 82 min

REDATELJ:  Benjamin Renner

DOBNA PREPORUKA: SVI UZRASTI

DATUM PRIKAZIVANJE: 13.1.2024. U 16 SATI i 14.1.2024. u 15:30 sati

CIJENA ULAZNICE: 3,5 €

Trailer: https://youtu.be/NUyG7tEMfvA

 

SADRŽAJ FILMA:

Film prati obitelj pataka koje se nalaze na svom godišnjem zimskom putovanju na jug, ali im se planovi poremete kada se izgube u New Yorku. U ovoj toploj priči bogatoj humorom i vizualnim efektima pratimo obitelj Mallards, obitelj pataka koja je zapela u kolotečinu. Dok je tata Mack sretan sa sigurnošću jezera u Novoj Engleskoj, mama Pam je nemirna. Uz malo nagovaranja Mack i Pam ipak odluče krenuti na put prema jugu preko zime sa svojom djecom Daxom i Gwen. Njihov cilj je tropski raj Jamajke, ali im se planovi poremete kada naiđu na neočekivane prepreke.

NAZIV FILMA: POSLIJE SMRTI

ORIGINALNI NASLOV: AFTER DEAT

TRAJANJE FILMA: 108 min

DRŽAVA/GODINA: USA/2023

ŽANR:   dokumentarni

REDATELJ: Stephen Gray, Chris Radtke

DOBNA PREPORUKA:    

DATUM PRIKAZIVANJA: 13.1.2024. u 18 sati

CIJENA ULAZNICE: 3,5 €

Trailer: https://youtu.be/HOSmGMHs7ps

 

SADRŽAJ FILMA:

Novi film studija koji je zaslužan za veliki kino hit Zvuk Slobode (Sound Of Freedom).Temeljen na stvarnim iskustvima bliskim smrti, After Death istražuje zagrobni život uz vodstvo autora bestselera New York Timesa, medicinskih stručnjaka, znanstvenika i preživjelih koji bacaju svjetlo na ono što nas čeka. Film bilježi priče različitih osoba koje su preživjele iskustvo bliske smrti, te sadrži analizu tih događaja od strane autora i znanstvenika dok pokušavaju odrediti što se događa nakon što ljudi umru.

NAZIV FILMA: GOLUBICA: ČUDESNA PRIČA

ORIGINALNI NASLOV: WHITE BIRD

DUŽINA FILMA: 120 min

DRŽAVA/GODINA: USA/2023

ŽANR: drama, avantura, biografski

GLUMCI: Helen Mirren, Gillian Anderson, Bryce Gheisar, Orlando Schwerdt, Ariella Glaser

REDATELJ: Marc Foster

DOBNA PREPORUKA:

DATUM PRIKAZIVANJA: 14.1.2024. u 17:30 sati

CIJENA ULAZNICE: : 4 € 

Trailer: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/WHITEBIRD_HRV.mp4

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Golubica: Čudesna priča, kao i Čudo prije nje, poticajan je film o tome kako jedan čin dobrote može mijenjati sudbine i potaknuti druge ljude da počnu činiti isto.

Nova adaptacija bestseler romana White Bird: A Wonder Story, autorice Čuda, R.J. Palacio, knjige koja je potaknula pokret #BudiFrend koji promiče ljubaznost, ravnopravnost i prijateljstvo.

U novom poglavlju ČUDA otkrivamo novu stranu Julianove priče, koji se bori pronaći svoje mjesto u društvu otkako je izbačen iz bivše škole zbog nedoličnog ponašanja prema Augustu Pullmanu. Kako bi promijenila njegov život, Julianova baka (Helen Mirren) mu konačno otkriva vlastitu priču o hrabrosti – tijekom njezine mladosti, pod okupacijom nacista u Francuskoj, jedan ju je dječak zaštitio od smrtne opasnosti. Njih su dvoje pronašli prvu ljubav u zadivljujućem, čarobnom svijetu koji su sami stvorili, dok je dječakova majka (Gillian Anderson) riskirala sve kako bi ih zaštitila.

 

NAZIV FILMA: NEŠTO JE STRAŠNO U ŠTALI

ORIGINALNI NASLOV: THERE IS SOMETHING IN THE BARN

REDATELJ: Magnus Martens

ŽANR: fantastična drama, horor, komedija

ULOGE: Amrita Acharia, Kiran Shah, Martin Starr

TRAJANJE FILMA: 100 min

GODINA: 2023.

DRŽAVA: Norveška / Finska,

DOBNA PREPORUKA: 15 god

DATUM PRIKAZIVANJA: 13.1. i 14.1.2024. u 20 sati

CIJENA ULAZNICE: 3,5 €

Trailer: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/there_is_something_in_the_barn_hr.mp4

 

SADRŽAJ FILMA:

Američka obitelj ispunjava svoj san o selidbi nakon što je naslijedila udaljenu kolibu u norveškim planinama. Nažalost, ovaj san dijele s jednim od lukavijih mitskih bića u nordijskom folkloru: zločestim vilenjakom iz štale. Patuljasti Djed Mraz pretvorit će život ove obitelji u pakao i muku. Kako bi preživjeli, pravila su jednostavna: bez jakog svjetla, bez glasnih zvukova i najvažnije od svega - uvijek moraju imati zdjelu kaše na Badnjak.

 

NAZIV FILMA: PUSTOLOVINE BUBAMARE I CRNG MAČKA

ORIGINALNI NASLOV: MIRACULOUS: LADYBUG & CAT NOIR

ŽANR: animirani film

REDATELJ: Jeremy Zag

GODINA/2023. /DRŽAVA: Francuska

TRAJANJE FILMA : 105 min

DOBNA PREPORUKA: SVI UZRASTI

DATUM PRIKAZIVANJA: 20.1. i 21.1. 2024. u 15:30 sati

CIJENA ULAZNICE: 3,5 €

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=LsZ4f0VYqqU

 

SADRŽAJ FILMA:

Obdarena magičnim moćima stvaranja, Ladybug (Bubamara) se mora ujediniti sa svojom suprotnošću, Crnim mačem, kako bi spasila Pariz dok zlikovac radi kao u cijelom gradu. Međutim, emocije se počinju preplitati sa herojstvom. Ova uzbudljiva priča o čudesnom podrijetlu prati sramežljivu parišku tinejdžericu Marinette (Cristina Vee Valenzuela) dok počinje godinu u novoj srednjoj školi. Na putu kući, Marinette spašava mističnog starca koji joj daje čudesni dragulj, pretvarajući ga u superjunakinju Ladybug (Bubamaru), obdarenu moćima stvaranja. U školi se Marinette zaljubila u Adriena (Bryce Papenbrook) , zaštićenog sina modnog dizajnera milijunaša Gabriela Agrestea (Keith Silverstein). U međuvremenu, Adriena je transformirao još jedan čudesni dragulj u superjunaka Cat Noira (Crni mačak) – i Bubamara mu se počne sviđati, njegova suprotnost. Nesvjesni međusobnog pravog identiteta, dvojac se uključuje u borbu protiv superzlikovca Hawka Motha, koji je zapravo nitko drugi do Adrienov otac, koji traži kontrolu nad čudesnim draguljima kako bi vratio svoju ženu u život. Dok Hawk Moth sije kao i razaranje po Parizu, talenti Ladybuga i Cat Noira stavljeni su na kušnju u žestokim borbama s njegovim podanicima. Ipak, pred njima su još veće kušnje. Može li Marinette, kao Bubamara, smoći hrabrosti vjerovati u sebe? Hoće li ovaj zvjezdani heroj i pomoćnik postati nešto više jedno drugome kada im skinu maske?

 

 

NAZIV FILMA: TRI MUŠKETIRA: MILADY

ORIGINALNI NASLOV: Les Trois Mousquetaires: Milady

REDATELJ: Martin Bourboulon |  ŽANR: Akcijska avantura

ULOGE: François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmaï, Eva Green

GODINA: 2023  |  DRŽAVA: Francuska 

TRAJANJE FILMA: 114 min

DOBNA PREPORUKA:

DATUM PRIKAZIVANJA: 20.1.2024. u 17:30 sati

CIJENA ULAZNICE: 3,5 €

Trailer: https://www.blitzgroup.eu/uskoro-u-kinima/tri-mu%C5%A1ketira%3A-milady

 

SADRŽAJ FILMA:

 

Raskošna adaptacija predstavlja nove likove i brojne lokacije, od slavnog Louvrea do Buckinghamske palače, preko oluka Pariza do opsade La Rochellea.

D’Artagnan je prisiljen udružiti snage s Milady kako bi spasio Constance, koja je oteta pred njegovim očima. No kako je rat najavljen, a Athos, Porthos i Aramis već su se pridružili fronti, tajna iz prošlosti razbija stare saveze.

Roman Alexandra Dumasa književni je klasik koji je već nekoliko puta ekraniziran za velika platna.

NASLOV FILMA: PČELAR

ORIGINALNI NASLOV: THE BEEKEEPER

REDATELJ: David Ayer  |  ŽANR: akcijski triler

ULOGE: Jason Statham, Emmy Raver – Lampman, Josh Hutcherson

GODINA: 2024  |  DRŽAVA: SAD, VB

TRAJANJE FILMA: 101 min

DOBNA PREPORUKA:  

DATUM PRIKAZIVANJA: 21.1.2024. u 17:30 sati

CIJENA ULAZNICE: 3,5 €

Trailer: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/BEEKEEPER_HRV.mp4

 

SADRŽAJ FILMA:

Kada korupcija i pohlepa poremete sustav, potreban je Pčelar!

Od redatelja hitova „Odred otpisanih” i „Fury” stiže nevjerojatna akcija s akcijskom zvijezdom Jasonom Stathamom u glavnoj ulozi!

Nakon što se povukao iz Pčelara, tajne elitne organizacije, Adam Clay živi usamljeničkim životom brinući se za svoje pčele. Međutim, kada njegovoj starijoj susjedi prevarom otmu životnu ušteđevinu s tragičnim posljedicama, Adam Clay se vraća u akciju. Odlučan potražiti pravdu za svoju susjedu, Clay otkriva mrežu smrtonosnih prijevara koje je orkestrirala moćna organizacija kojoj su meta najranjiviji slojevi društva. Dok se bori protiv agenata FBI-a, prevaranata 21. stoljeća, pa čak i vlastite zamjene u Pčelarima, Clayjeva misija evoluira u nešto veće: razotkrivanje sveprisutnog sustava korupcije koji prijeti društvu u cjelini.

 

 

NASLOV FILMA: UBOGA STVORENJA

ORIGINALNI NASLOV: POOR THINGS

ŽANR:  SF, komedija DRŽAVA/GODINA: Irska, Engleska/2023.

TRAJANJE: 141 min

REDATELJ: Yorgos Lanthimos

GLUMCI: Emma Stone, Mark Ruffalo

DOBNA PREPORUKA:  15 god

DATUM PRIKAZIVANJA: 20.1. i 21.1.2024. u 19:30 sati

CIJENA ULAZNICE: 4 €

Trailer: https://youtu.be/tyYeNqlrrMg

 

SADRŽAJ FILMA:

Film je temeljen na romanu škotskog pisca Alasdaira Graya i jedan je od filmova koji snažno pretendira za najvažnije filmske nagrade.

Priča o mladoj ženi koju je vratio u život briljantni i neortodoksni znanstvenik dr. Godwin Baxter. Pod Baxterovom zaštitom, Bella je željna učenja. Gladna svjetovnosti koja joj nedostaje, Bella odlučuje istražiti svijet i bježi s Duncanom Wedderburnom, uglađenim i razvratnim odvjetnikom, u vrtložnu avanturu po kontinentima. Slobodna od predrasuda svog vremena, Bella ostaje postojana u svojoj namjeri i zalaže se za jednakost i seksualno oslobođenje.

NASLOV FILMA: VAU VAU ZVIJEZDA 2

ORIGINALNI NASLOV: ROCK DOG 2: ROCK AROUND THE PARK

ŽANR: animirani, sinkroniziran  

TRAJANJE: 90'

REDATELJ: Mark Baldo

DOBNA PREPORUKA:  SVI UZRASTI

DATUM PRIKAZIVANJA: 27.1. i 28.1.2024. u 16 sati

CIJENA ULAZNICE: 3 €

Trailer: https://youtu.be/4S_fDdAg5rk

 

SADRŽAJ FILMA:

Bodi je tibetanski mastif od kojeg se očekuje da bude sljedeći seoski čuvar stadu veselih ovaca, no on nema strast prema preuzimanju te uloge. Bodi želi postati najveća Rock N’ Roll zvijezda! Godinu dana nakon prvog nastupa: Bodi i njegov bend postali su lokalno poznati – čak imaju i odane obožavatelje! Ali kad im glazbeni mogul po imenu Lang pruži priliku za turneju s pop senzacijom, Lil’ Foxy – Bodi i njegovi prijatelji shvate da slava ima svoju cijenu i na kraju otkriju da jedino ako ostanete vjerni sebi možete osloboditi snagu Rock N’ Roll-a!

NASLOV FILMA: DIVNO VJENČANJE

ORIGINALNI NASLOV:  BEAUTIFUL WEDDING

REDATELJ: Roger Kumble  |  ŽANR: romantična drama

ULOGE: Virginia Gardner, Dylan Sprouse, Rob Estes

TRAJANJE: 100 min

GODINA: 2024   DRŽAVA: SAD  

DOBNA PREPORUKA:

DATUM PRIKAZIVANJA: 27.1. 2024. u 18 sati

CIJENA ULAZNICE: 3 €

Trailer: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/BEAUTIFULWEDDING_HR.mp4

 

SADRŽAJ FILMA:

Nastavak napete ljubavne priče snimljene prema istoimenom romanu  – između Abby, djevojke koja bježi od prošlosti i Travisa, zločestog dečka kojeg upoznaje na fakultetu.

U nastavku ove uzbudljive romanse saznajemo kako je Abby, junakinja filma Divna propast, postala gospođa Maddox. Ljubitelji Abbyne i Travisove romanse dobit će u ovoj vrtoglavoj priči odgovore na sva pitanja o danu (i noći!) njihovog vjenčanja…

 

 

NASLOV FILMA: U ZEMLJI SVETACA I GREŠNIKA

ORIGINALNI NASLOV: IN THE LAND OF SAINTS AND SINNERS

DRŽAVA/GODINA:GBR/2023

TRAJANJE FILMA: 106 min

ŽANR: akcija, kriminalistički, triler

GLUMCI: Liam Neeson, Kerry Condon, Jack Gleeson, Ciarán Hinds

REDATELJ: Robert Lorenz

DOBNA PREPORUKA:?

DATUM PRIKAZIVANJA: 28.1. 2024. u 18 sati

CIJENA ULAZNICE: 3 €

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hX6LexoYWSw

 

SADRŽAJ FILMA:

Radnja filma smještena je u 1970-e godine i prati Finbara Murphyja, novoumirovljenog plaćenika koji silno želi svoju prošlost ostaviti iza sebe. Finbar vodi miran život u obalnom gradu Glen Colm Cille, daleko od političkog nasilja koje muči ostatak zemlje. No kada zlokobna grupa terorista stigne u njegovo mjesto, predvođena nemilosrdnom ženom imena Doireann, Finbar nema izbora nego se uključiti u opaku igru mačke i miša, odabirući između otkrivanja svog tajnog identiteta i sigurnosti svojih prijatelja i susjeda.

NASLOV FILMA: ZARONI, PREŽIVI!

ORGINALNI NASLOV: NIGHT SWIM

TRAJANJE: 116 min

DRŽAVA/GODINA: USA, GBR/2024

ŽANR: horor, triler

GLUMCI: Kerry Condon, Wyatt Russell, Nancy Lenehan, Ben Sinclair, Amélie Hoeferle, Gavin Warren, Jodi Long, Eddie Martinez,

REDATELJ: Bryce McGuire

Dobna preporuka:

DATUM PRIKAZIVANJA: 27.1. i 28.1. 2024. u 20 sati

CIJENA ULAZNICE: 3 €

Trailer: https://slike.blitz-cinestar.hr/Trejleri/Night_swim.mp4

 

SADRŽAJ FILMA:

Nema trčanja. Bez ronjenja. Nema spasioca na dužnosti. Nema kupanja nakon što padne mrak.

Temeljen na hvaljenom kratkom filmu Roda Blackhursta i Brycea McGuirea iz 2014., u filmu glumi Wyatt Russell (The Falcon and the Winter Soldier) kao Ray Waller, bivši bejzbol igrač prve lige prisiljen na prijevremeno umirovljenje zbog degenerativne bolesti, koji se seli u novi dom sa svojom zabrinutom suprugom Eve (Kerry Condon, nominirana za Oscar®, The Banshees of Inisherin), kćeri tinejdžericom Izzy (Amélie Hoeferle, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes) i mladim sinom Elliotom (Gavin Warren, Fear the Walking Dead).

Potajno se nadajući da će se, unatoč svim izgledima, vratiti profesionalnoj igri, Ray uvjeri Eve da će svjetlucavi bazen u dvorištu novog doma biti zabavan za djecu i pružiti mu fizikalnu terapiju. Ali mračna tajna u prošlosti kuće oslobodit će zlonamjernu silu koja će povući obitelj ispod, u dubine neizbježnog terora.