Novosti i najave

15.5.2023.

MJESEC NAŠEG FILMA - SVE PROJEKCIJE SU BESPLATNE

 

 

 

15 GODINA HAVCA-a - MJESEC NAŠEG FILMA NAZIV FILMA: VRLO MOKRA NOĆ U MUZEJU

Animirani, kratkometražni film za djecu

Trajanje: 4 min

DATUM PRIKAZIVANJA: 19.5. u 16 sati

BESPLATAN ULAZ

SADRŽAJ:

Žureći na posao u Američkom prirodoslovnom muzeju, noćni čuvar Hector zaboravi zatvoriti slavinu, i slučajno poplavi cijeli New York. Kada muzejski izlošci ožive, plavetni kit i divovska lignja odvlače muzej prema oceanu. Hectorova kći Melissa priskače mu u pomoć.

Režija: Milan Trenc, Scenarij: Milan Trenc, Animacija: Milan Trenc, Marko Dješka, Ivana Protić, Dizajn likova: Milan Trenc, Pozadine: Milan Trenc, Tea Nucak, Oblikovanje zvuka: Davor Rocco, Glazba: Davor Rocco, Naracija: Frano Mašković, Mikael Gemeda Breka, Glasovi: Marina Kostelac, Akiko Sato, Tonka Doko, Mara Gemeda Breka, Producent: Milan Trenc, Produkcija: Studio devet, Hrvatska distribucija Studio Devet

 

 

 

 

 

 

NAZIV FILMA: KOKO I DUHOVI

IGRANI FILM ZA DJECU, HRVATSKA, 2011

REŽIJA: Daniel Kušan

ULOGE: Antonio Parać (Koko), Kristian Bonačić (Zlatko),

Nina Mileta (Marica), Filip Mayer (Miki), Ivan Maltarić (Božo)

SCENARIJ: Daniel Kušan (prema romanu Ivana Kušana)

FOTOGRAFIJA: Mario Sablić

TRAJANJE FILMA: 95 min

DOBNA PREPORUKA: 6 godina

DATUM PRIKAZIVANJA: 19.5.2023. u 16 sati

BESPLATAN ULAZ

Trailer: https://youtu.be/7PK8KYMfKdA

 

SADRŽAJ:

Koko je dvanaestogodišnji dječak koji sa svojim roditeljima dolazi živjeti u veliki grad. Tamo, uz pomoć novih prijatelja i susjeda, istražuje misteriozni slučaj smrti starca koji je nedavno doselio u obližnji stan. Starac se, naime, počne pojavljivati kao duh, no nitko ne zna zašto. Koko i duhovi obiteljski je film za djecu i mlade temeljen na popularnom i rado čitanom istoimenom romanu iz serije romana o zgodama junaka Koka, Ivana Kušana.

 

 

 

 

 

 

NAZIV FILMA: BICIKLIST              

Animirani, kratkometražni film za odrasle

Trajanje: 7 min

Režija: Veljko Popović, Scenarij: Veljko Popović, Animacija: Goran Stojnić, Lucija Bužančić, Mario Vrandečić, Kompoziting: Darko Kokić, Kamera: Veljko Popović, Glazba: Siniša Jakelić, Producenti: Veljko Popović, Milivoj Popović, Koproducent: Lado Skorin, Produkcija: Krupni kadar, Koprodukcija3D2D:  Animatori,  Hrvatska distribucija:  Bonobostudi

DATUM PRIKAZIVANJA: 19.5.2023. U 18 sati

BESPLATAN ULAZ

Sadržaj:

Biciklistička sezona je u velikoj završnici. Tijekom posljednje utrke dvojica biciklista na vrhu ljestvice bore se ne samo za trofej nego i za naklonost dame i ispunjenje svojih erotskih fantazija. U međuvremenu, mali mediteranski grad priprema se za dolazak prekooceanskog broda i njegova kapetana.

NAZIV FILMA: TAKVA SU PRAVILA

REDATELJ: Ognjen Sviličić  |  ŽANR: drama

ULOGE: Emir Hadžihafizbegović, Jasna Žalica

TRAJANJE FILMA: 77 min  |  GODINA: 2014  |  DRŽAVA: Hrvatska

DATUM PRIKAZIVANJA: 19.5.2023. u 18 sati

BESPLATAN ULAZ

TRAILER: https://youtu.be/-PgaTYkklrA

 

SADRŽAJ FILMA:

Ivo je pedesetogodišnji vozač autobusa. Njegova žena Maja je domaćica zbog toga što ima problema s visokim tlakom. Tomica je njihov sin maturant. Oni žive u Zagrebu u velikom stanu prepoznatljive socijalističke zgrade i zadovoljni su sa svojim mirnim, običnim i po ničemu posebnim životom. Ivo je blag i tih čovjek koji je oduvijek poštivao zakon. I iako živi vrlo prosječnim i mirnim životom, oduvijek je imao jako snažne principe vjerujući da ni jedan čovjek nema pravo ozlijediti ili nauditi drugom i da bi se svaki zločin trebao valjano naplatiti. To je njegova osnovna životna filozofija i misao po koji odvaguje dobro od zla. Njegov jednostavan život se mijenja kada jednog dana njegov sin Tomica dolazi kući pretučen.

 

 

 

NAZIV FILMA: ZIVOT JE TRUBA

REDATELJ: Antonio Nuić  |  ŽANR: komedija                                                                                         

ULOGE: Bojan Navojec, Iva Babić, Zlatko Vitez, Mirela Brekalo, Goran Navojec, Filip Križan, Ksenija Marinković, Filip Šovagović

TRAJANJE FILMA: 92 min  |  GODINA: 2015  |  DRŽAVA: Hrvatska

DATUM PRIKAZIVANJA: 19.5.2023. u 20 sati

BESPLATAN ULAZ

TRAILER: https://youtu.be/QciVurgWWrc

 

SADRŽAJ FILMA:

Život je truba komedija je koja pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, dočarana nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na našim platnima. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo.