Novosti i najave

3.3.2023.

ŽENIJALNI DANI U KINO MOSLAVINA, 11. I 12. 03.2023.

Na programu 9. Ženijalnih dana u Kino Moslavina

dva filma koji slave snagu i moć žena

 

Kino Moslavina POU Kutina redovito se uključuje u program obilježavanja  Ženijalnih dana, ove godine zajedno s  27 kina diljem Hrvatske.

Na repertoaru Kino Moslavine naći će se dva nadahnjujuća filmska ostvarenja -izvrsni i nagrađivani filmski naslovi o snažnim ženama i izazovima s kojima se susreću u današnjem društvu.

Rocca mijenja svijet (Rocca verändert die Welt, 2019.) na programu u subotu, 11.03. u 18h i dokumentarni film Ženski odgovor (Riposte féministe, 2022.) u nedjelju, 12. 03. u 18h.

 

Ovogodišnji program Ženijalnih dana odvija se u partnerstvu s Francuskim institutom u Hrvatskoj u sklopu Mjeseca Frankofonije uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

 

 

Zabavan i inspirativan igrani film za cijelu obitelj o neobičnoj i hrabroj djevojci zarazne energije i pozitive

Rocca mijenja svijet, 11.03. u 18h film je o jedanaestogodišnjoj djevojčici odrasloj s ocem astronautom. Njeno obrazovanje zahvaljujući tome više nalikuje treningu za svemirsku misiju negoli obrazovanju koje bi se očekivalo od osobe njenih godina. Kada joj oca šalju raditi nekoliko mjeseci na Međunarodnu svemirsku stanicu, Rocca je prisiljena preseliti se u Hamburg kod svoje bake i po prvi put krenuti u školu.U novoj će sredini Rocca svojim posebnim znanjima i vještinama, kao i snalažljivošću zapanjiti svoje okruženje te učiniti svijet boljim mjestom!

https://www.youtube.com/watch?v=uuy-3U5oTb8&t=2s

Cijena ulaznice: 2,8 EUR (21,10 HRK)

*FIKSNI TEČAJ KONVERZIJE: 1 EUR =7,53450 KN

 

Dokumentarni film o ženama revoltiranima protiv zlostavljanja koje je preplavilo njihove živote

Na programu je također i dokumentarni film Ženski odgovor, 12. 03. u 18h, priča koja govori o seksističkom uznemiravanju žena. Kako stoji u opisu ovog filma koji su režirale dvije žene Marie Perennes i Simon Depardon, riječ je o feminističkom pokretu koji se služi porukama kojima obljepljuju ulice Francuske, a koje pružaju podršku ženama koje trpe neki vid nasilja. Elise u Brestu, Alexia u Saint-Etienneu, Cecile u Compiegneu, Jill u Marseilleu… Ovo su tek četiri od tisuća mladih žena koje osuđuju seksističko nasilje, javno uznemiravanje i mačo agresiju kojoj su svakodnevno izložene. Noću, naoružane bijelim plahtama i crnom bojom, obljepljuju ulice porukama podrške žrtvama mizoginije i sloganima koji osuđuju femicid. Neke od njih feministkinje su s dugogodišnjom tradicijom, druge nikad prije nisu vodile ovakvu ili sličnu kampanju, ali sve su revoltirane protiv zlostavljanja koje je preplavilo njihove živote. Seksizam je posvuda… Ali i one su!

https://www.youtube.com/watch?v=D_WNGLPa8sE&t=2s

Cijena ulaznice: 2,8 EUR (21,10 HRK)

*FIKSNI TEČAJ KONVERZIJE: 1 EUR =7,53450 KN

 

Izvedite sebe i svoje prijateljice, prijatelje, žene, muževe, kćerke, sinove, majke, očeve, bake, djedove u kino na zajedničko slavlje Međunarodnog dana žena.

Program Ženijalni dani održava se u partnerstvu Kino mreže i Francuskog instituta u Hrvatskoj, uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.