7.12.2022.

10. Maraton kratkometražnog filma

I ove se godine Pučko otvoreno učilište Kutina i Kino Moslavina sudjeluju na jubilarnom desetom Maratonu kratkometražnog filma u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra - HAVC. Jedinstvena manifestacija kojom se na najkraći dan u godini, 21. prosinca, slavi kratka filmska forma. Programi će se odvijati u nezavisnim kinima diljem Hrvatske od 14. – 22. prosinca 2022.

U Kinu Moslavina Kutina kratkometražne filmove ćemo prikazati u dva termina.

Subota, 17. 12. u Kinu Moslavina u 16 sati biti će prikazan blok filmova pod nazivom Veliki domaći maratonci. Program donosi animirane filmove Real Boy Irene Jukić Pranjić, Arka Natka Stipaničeva i Manivald Chintisa Ludgrena. Od igranih filmova na programu su Ja sam svoj život posložila Sonje Tarokić i Lovebox Ivana Turković – Krnjka. Mjesto odakle vam pišem pisma dokumentarno-eksperimentalni je film Nikoline Bogdanović. Trajanje: cca 85 min.

Nedjelja, 18. 12. u Kino Moslavina u 16 sati biti će prikazan blok animiranih filmova za djecu pod nazivom Mali domaći maratonci. Program se sastoji je od 9 suvremenih naslova hrvatskih autora nastalih u računalnoj, 2D i stop animaciji. Radi se o filmovima za djecu, ali i obiteljskim koji su snimljeni u razdoblju od 2017. – 2021. godine. Trajanje: cca 70min.

Projekcije su besplatne.