14.11.2022.

ONA JE REKLA, drama

ONA JE REKLA

IZVORNO IME: She Said

REDATELJ: Maria Schrader|  ŽANR: drama

ULOGE: Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson, Andre Braugher, Jennifer Ehle

TRAJANJE FILMA: 128 min.  |  GODINA: 2022  |  DRŽAVA: SAD

PRIKAZIVANJE:  nedjelja, 20. 11. 2022. u 17:30 sati

 

CIJENA ULAZNICE:  :  35 kn (4,65 €)

*FIKSNI TEČAJ KONVERZIJE: 7,53450 kn

 

 

SADRŽAJ FILMA:

Hollywood je sad napokon spreman ispričati priču o ustrajnosti dviju novinarki koje su razotkrile jedan od najvećih seks skandala u filmskom svijetu. Ona je rekla (She Said) film je zasnovan na bestseleru New York Timesa "Ona je rekla: Kako je objavljivanje priče o seksualnom uznemiravanju rasplamsalo pokret”.

Carey Mulligan i Zoe Kazan u ovom filmu glume navedene novinarke New York Timesa, Megan Twohey i Jodi Kantor. Priča koju su razotkrile pokrenula je pokret #Metoo te razbila desetljeća šutnje o temi seksualnih napada u Hollywoodu i zauvijek promijenila američku kulturu.

Mulligan je osvojila nominaciju za Oscara zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu Djevojka koja obećava (2020.), filmu poznatom po načinu na koji se bavi temom seksualnog uznemiravanja.

Uz nju glumi Kazan, poznata po svojim ulogama u drami Zavjera protiv Amerike (2020.) i romantičnoj komediji Moja ljubavna priča (2017.)

Film Ona je rekla režirala je dobitnica Emmyja Maria Schrader, a jedan od producenata je Brad Pitt sa svojom produkcijskom kućom Plan B.

 

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=nNUSJVFW11Q