21.6.2022.

KINO POD ZVIJEZDAMA -film "TOMA" I "ŠKOLA ČAROBNIH ŽIVOTINJA"

IZVORNO IME: Toma
REDATELJ: Dragan Bjelogrlić  |  ŽANR: biografski
ULOGE: Milan MarićTamara DragičevićPetar BenčinaAndrija KuzmanovićSanja Marković
TRAJANJE FILMA: 147 min  |  GODINA: 2021  |  DRŽAVA: Srbija  |  
PRIKAZIVANJe - kino pod zvijezdama pou kutina: 25. 06. 2022. u 21:15h 
ulaz besplatan

SADRŽAJ FILMA:
Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirirale prilikom skladanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.
Pored Tome, film prati i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno utjecati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.


 FILM: ŠKOLA ČAROBNIH ŽIVOTINJA
IZVORNO IME: The School of Magical Animals
REDATELJ: Gregor Schnitzler  |  ŽANR: avanturaobiteljski
ULOGE: Rina Zoja RadmilovNoa ZelenkoNikola NedićMarko OžboltJadranka Krištof
TRAJANJE FILMA: 93 min  |  GODINA: 2021  |  DRŽAVA: Njemačka  
PRIKAZIVANJE - KINO POD ZVIJEZDAMA, POU KUTINA: 26.06.2022. U 21:15H

SADRŽAJ FILMA:

Škola čarobnih životinja šarena je vesela akcijska pustolovina prema istoimenoj knjizi nagrađivane dječje autorice Margit Auer o neobičnoj školi u kojoj djeca dobivaju čarobnu životinju za prijatelja.

Priča prati novu djevojku u gradu - Idu (Emilia Maier). Ida se morala doseliti u novi grad i sada je učenica škole Winterstein. Teško joj je u novom razredu i ne uspijeva sklopiti prijateljstva, pa joj na prvi dan škole pripadne mjesto uz autsajdera Bennija (Leonard Conrads). Jednog dana njezina učiteljica upoznaje djecu s Mortimerom Morrisonom, koji putuje svijetom tražeći "čarobne životinje". Svaka od ovih životinja je predodređena da postane srodna duša jednom od učenika. Od svih njih, pridošlica Ida i autsajder Benni prvi su u razredu koji dobiju čarobne prijatelje. Otad Benni uz sebe ima drevnu, mudru kornjaču Henriettu, a Ida ima lukavu lisicu Rabbat.

Nova učenica Ida ubrzo će postati zvijezda razreda, a kada u školi počnu nestajati razni predmeti, djeca i čarobne životinje morat će se udružiti kako bi riješili misterij školskog lopova.

-ulaz besplatan