4.3.2022.

ŽENIJALNI DANI U KINO MOSLAVINA, 9.3.2022.

Na programu 8. Ženijalnih dana

u POU Kutina

dva su filma koja vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima

 

Category: Ženijalni dani 2022.

Od 8. do 13. ožujka Kino Mreža filmskim programom Ženijalni dani osmi put za redom slavi snagu i moć žena. Program Ženijalni dani u 22 kina diljem Hrvatske donosi tri nadahnjujuća filmska ostvarenja koja slave žene, ali – najvažnije – pokazuju njihovu snagu i značaj u društvu.

Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u sklopu programa Ženijalni dani koji će se održati u 22 kina diljem Hrvatske donosi ženske priče koje nikako ne smijete propustiti. Gledatelji će tako imati priliku pogledati izvrsne i nagrađivane filmske naslove o snažnim ženama i izazovima s kojima se susreću u današnjem društvu. Ovogodišnji program Ženijalnih dana odvija se u partnerstvu s Francuskim institutom u Hrvatskoj.

Inspirativni dokumentarac koji tjera na važne životne promjene

Ženijalni dokumentarac koji će vas svakako dirnuti i potaknuti da promislite o vlastitu životu je i „Kuća Male Zvijezde“, redateljice Slađane Lučić. Film je duboko motivirajuća priča u kojoj osobni rast ima centralnu poziciju, obavijen sportskim usponima i padovima žene koja je uspjela u mnogočemu većem od samog sporta i koja danas pozitivno utječe na zajednicu u kojoj živi. „Kuća Male Zvijezde“ priča je o životu Nudžejme Softić, lektorice na sarajevskoj Al Jaazeri Balkans, žene koja je svojim postupcima dokazala da je u životu moguće biti tko želiš, postati bolji čovjek, pobijediti vlastite strahove i predrasude, pa čak i okolinu koja te ne podržava.

Animirani film o odvažnoj i hrabroj djevojčici

U programu je i nagrađivani francuski animirani film „Calamity“ koji, u pomalo stripovskom stilu, govori o legendarnoj i svojeglavoj mladoj ženi Marthi “Calamity” Jane. Calamity je prikazana kao odvažna i hrabra djevojčica koja je spremna sve učiniti za svoju obitelj te dokazati nevinost kada je krivo optužena. Naravno, pritom upada u nevolje i niže zanimljive dogodovštine.

 

Zaslužujete odmor, zaslužujete nove perspektive, izvedite se u nezavisna kina

Ravnopravnost, briga za drugoga, žene, ženska intuicija, ali prije svega zajedništvo nikad nam nisu bili potrebniji. Zato izvedite sebe i svoje prijateljice, prijatelje, žene, muževe, kćerke, sinove, majke, očeve, bake, djedove u kino na zajedničko slavlje Međunarodnog dana žena. Vaša vas nezavisna kina čekaju, provjerite rasporede i dođite u kino. Nudimo vam čarobno filmsko platno i onaj poseban osjećaj sreće koji nosite sa sobom nakon što pogledate dobar film.

Program Ženijalni dani održava se u partnerstvu Kino mreže i Francuskog instituta u Hrvatskoj, uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Popis kina:

Kulturni i multimedijski centar BjelovarCentar za kulturu ČakovecKino 30. svibnja (Daruvar)Kino Visia (Dubrovnik)Kino Velebit (Koprivnica)Dom kulture KorčulaKino KrapinaKino Moslavina (Kutina), Kino Nova GradiškaKino Marof (Novi Marof)Kino NovskaKino Valli (Pula)Art-kino (Rijeka)Pop up Art kino (Samobor)Kino Slatina, Kinoteka Zlatna vrata (Split)Kino Zelina (Sv. Ivan Zelina)Kuća umjetnosti Arsen (Šibenik)Kino Gaj (Varaždin)Kino Gorica (Velika Gorica)Kino ZabokKino Metropolis (Zagreb)

Detalje i raspored projekcija pronađite na internetskim ili FB stranicama lokalnih kina koja sudjeluju u programu.

Preuzeto sa http://kinomreza.hr/na-programu-8-zenijalnih-dana-cetiri-su-filma-koja-vas-zasigurno-nece-ostaviti-ravnodusnima/