17.9.2021.

29.9. u 19h, LJUBAV OKO SVIJETA - projekcija filma, izložba fotografija, razgovor s autorima Anđelom i Davorom Rostuhar

Ljubav oko svijeta/Love Around the World, Hrvatska, 2020/2021, 75’  

REŽIJA: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar

SCENARIJ: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar / Suradnica na scenariju: Jasna Žmak

KAMERA: Davor Rostuhar

MONTAŽA: Ivan Živalj, asistent montaže Marin Nekić

PRODUCENTI: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar, Miodrag Sila, Nebojša Taraba, Andreas Martin PRODUKCIJA (tvrtka): Klub za ekspedicionizam i kulturu (KEK), Drugi Plan, Autentic (Njemačka) 

Biografija autora:

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982. godine, gdje od 2001. godine radi kao pisac, novinar i fotograf te 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri HZSU. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. godine više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma – Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.)

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. gdje završava studij Ekonomije poduzentištva na sveleučilištu Vern. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kuturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i

marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i autorica filma Ljubav oko svijeta (2020.)

 Kratki sinopsis filma:

Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi. 

 Trailer ili isječak iz filma: https://vimeo.com/490809343  

Ulaznica: 20kn, rezervacije na 682-318 (radnim danima od 7 do 15h)