11.7.2019.

LJETO U MREŽI: MALA SIRENA I SKOCKANI NINDŽA

Nacrtaj se u kinu jer Ljeto u Mreži donosi animirane hit filmove za djecu u Arcus clubu uz BESPLATAN ULAZ, KOKICE I SOKIĆE. 

najfjakastijem i najvrelijem dijelu ljeta, od 15. srpnja do 15. kolovoza, u sklopu Ljeta u Mreži gledamo vrhunske europske animirane filmove, ali i jedan Disneyjev klasik žanra. Tako na velikim platnima ljetnih pozornica neovisnih kinoprikazivača diljem naše obale i kopna gledamo danski kino hit Skockani nindža Andersa Matthesena i Thorbjørna Christoffersena, ali i svima dobro poznati klasik iz morskih dubina, Mala sirena Rona Clementsa i Johna Muskera.

MALA SIRENA: Priliku za putovanjem u morske dubine uz mnogima najdraži film djetinjstva, Malu sirenu, i njegovu nezaboravnu junakinju, hrabru Ariel, imaju nešto mlađi filmoljupci. Oni će sasvim sigurno uživati u priči o sireni prekrasnoga glasa koja zbog ljubavi prema jednom ljudskom biću odlučuje zamijeniti svoje peraje za par ljudskih nogu. Film iz 1989. godine nagrađen dvama Oscarima (za najbolju glazbu i najbolju pjesmu) nastao je prema istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena. Priča o princezi i kćeri vladara oceana Tritona koja napušta svoj idilični život ispunjen pjevanjem i lutanjem morskim dubinama zbog ljubavi prema princu kojeg spašava iz strašne oluje i danas i danas ostaje prepoznata kao jedna od rijetkih takve vrste u Disneyevim filmovima. Ariel je u potpunosti ostvaren ženski lik koji misli i djeluje nezavisno, čak i buntovno, umjesto da pasivno čeka da sudbina odluči o njezinu životu, a to je čini vrlo suvremenom junakinjom i za generacije koje dolaze.

Srijeda, 17.07.2019 u 20h u Arcus clubu 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZGZX5-PAwR8&feature=youtu.be

Kako to izgleda kad jedan nesretni i nepopularni dječak Alex uz pomoć jednog sasvim neobičnog plišanog kockastog nindže postane glavna faca u školi, a usput svom novom prijatelju pomogne u osveti zbog hladnokrvnog ubojstva malenog radnika iz tajlandske tekstilne tvornice smrti, gledamo u izvanrednoj komediji Skockani nindžaAnders Matthesen, poznati danski kreativac, pisac, komičar, glazbenik i još mnogo toga, napisao je scenarij filma, surežirao ga, otpjevao songove i aranžirao izvrsni hip-hop soundtrack. Riječ je o pomalo neobičnom animiranom filmu za djecu (ali i odrasle) prepunom britkog i na trenutke brutalnog humora, ali i iskrene emocije ilustrirane vrhunskom animacijom. Film je u Danskoj oborio sve rekorde gledanosti i ubrzo postao jedan od najgledanijih animiranih filmova svih vremena. Ljeto u Mreži jedinstvena je prilika da ovaj hit pogledamo i na domaćim platnima.

Srijeda, 24.07.2019 u 20h u Arcus clubu 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4HcFkgYWawA&feature=youtu.be