21.9.2020.

SRETNO DIJETE; dokumentarni film

SRETNO DIJETE - ULAZ BESPLTAN!

dokumentarni film, 2003,  97min

ČETVRTAK, 24. 9. 2020. u 19h

REDATELJ: Igora Mirkovića 

PRODUCENT: Marko Grlić

Režiser Igor Mirković se u filmu "Sretno dijete" okreće unatrag, u vrijeme kad je bio sretno dijete. Zapravo sretni tinejdžer. U doba njegove mladosti dogodio se novi val, značajno razdoblje u glazbi koje mnogi smatraju najboljim u našoj povijesti. Tada odrasta zadnja generacija djece socijalizma koja se, pod utjecajem zapadnih glazbenih i socijalnih strujanja, počinje uzburkavati, aktivirati, formiraju se bendovi i nastoji se svim silama uskovitlati ustajali zrak nagrižen ekonomskom krizom.

U to su doba svoje karijere započeli Azra, Haustor, Film, Patrola, Pankrti, Električni orgazam, Idoli, Prljavo kazalište i mnogi drugi. Kako je Mirković odrastao uz takvu glazbu, bilo mu je nevjerojatno da se još nitko nije sjetio to prenijeti na filmsku vrpcu. Pa je odlučio sam to učiniti. I dao si je truda. Kako su zvijezde iz tog doba razasute po cijelom svijetu, osim u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, film je snimao i u New Yorku, Parizu, Utrechtu i Beču.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=7wclkoNHY5U

HAVC je u suradnji s audiovizualnom zajednicom pokrenuo veliku nacionalnu kampanju hrvatskog filma, nakon što je mreža neovisnih kinoprikazivača doživjela dramatičan pad gledanosti te veliki nedostatak filmova uslijed epidemiološke krize. Cilj kampanje je pozvati publiku natrag u kina uz potrebite mjere opreza, a sve to uz program hrvatskih filmskih uspješnica.

Dio nacionalne kampanje je i POU Kutina odnosno Kino Moslavina Kutina.

Za vas smo odabrali tri velike hrvatske filmske uspješnice koje će zadovoljiti svačiji ukus.