Najnovije vijesti

26.11.2018.

STUDIJSKO PUTOVANJE U ISTRU I SLOVENIJU PREDAVAČA I MENTORA

U sklopu obrazovanja predavača i mentora koji će podučavati buduće polaznike programa osposobljavanja za Priprematelja tradicijskih slastica te Voditelja agroturističkog gospodarstva, naši predavači bili su na studijskom putovanju u Istri i Goriškim Brdima u Sloveniji gdje su učili o primjerima dobre prakse kolega iz sličnih gastronomskih, slastičarskih i agroturističkih zanimanja.

Na Dani otvorenih vrata agroturizama Istre 2018, kod Agroturizam Ograde, kušali smo i sami se okušali u izradi pazinskog cukerančića, koji je, zahvaljujući vlasnici Agroturizma Ograde- divnoj ljubiteljici istarske tradicije- Davorki Šajini, uvršten na listu nematerijalnih kulturnih dobara od strane Ministarstva kulture.

Nakon Pazina, zaputili smo se u Hiša Štekar, u selo Snežatno- srce Goriških Brda. Hiša Štekar prvi je agroturizam u toj regiji koji djeluje od 1986.godine. Ljubazni vlasnici Štekar održali su nam predavanje o vođenju svog agroturističkog gospodarstva, turističkoj ponudi te tradicijskim metodama izrade vina i jela karakterističnih za taj dio Slovenije.

Malo je reći da smo se dobro zabavili, puno naučili te stekli nova poznanstva pa i izvan Hrvatske !

Nagodinu nas očekuje još jedno putovanje, s većom ekipom čiji dio možete biti i vi ako se prijavite za sudjelovanje na našim programima osposobljavanja!

Izrada Pazinskog cukernačića: https://www.facebook.com/1118983044925145/videos/534556737018364/?t=6

Dokumenti za preuzimanje