Najnovije vijesti

3.10.2019.

TISKOVNA KONFERENCIJA PROJEKTA ''DESTINACIJSKA ATRAKCIJA PARK PRIRODE LONJSKO POLJE – INOVATIVNI PROGRAMI DODATNE TURISTIČKO-UGOSTITELJSKE PONUDE''

U kutinskoj Gradskoj vijećnici 25. 9. održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen tijek napredovanja projekta “Destinacijska atrakcija Park prirode Lonjsko polje – inovativni programi dodatne turističko – ugostiteljske ponude” koji je u zadnjem mjesecu provedbe.

Projekt je vrijedan 1.282.887 kn, a u 100% iznosu riječ je bespovratnim sredstvima iz EU fondova. Predstavljanju projekta  nazočili su predstavnici nositelja projekta – POU Kutina, te ustanova – partnera projekta, a više o realizaciji rekla je ravnateljica POU Kutina, Jasminka Molnar„POU je inicijator prijave u suradnji sa RA MRAV i partnerima PU HZZ-a Kutina, udrugom UNO iz Zagreba, Hotelom Kutina i objektom Pentagon, a u okviru projekta smo razradili 3 programa osposobljavanja: program osposobljavanja za predavače i mentore, priprematelja tradicijskih slastica i voditelja agroturističkog gospodarstva, te smo sve parametre u tom smislu zadovoljili“, rekla je Molnar.

 Kroz projekt je nabavljena i oprema u visini od 172.000 kn koja je raspoređena ne samo na POU nego i na ostale partnere koji će poslužiti i u daljnjoj provedbi u POU Kutina. POU Kutina kroz ovaj je projekt osposobljeno kuhinjom i novim uređajima te su oplemenjene i kuhinje partnera. Među ostalim nabavljena je informatička oprema partnerima projekta,  sufinancirane su plaće zaposlenih u projektu, mentora i radne skupine, unaprijeđena je i web stranica POU, izrađen udžbenik na Braillovom pismu za slijepe osobe itd.
 Koji su bili ciljevi projekta, te što se sve odradilo i postiglo u smislu jačanja kompetencija kroz 17 i pol mjeseci provedbe rekla je Jelena Crnac.

 

Dokumenti za preuzimanje