"DJEVOJKE SU ČUDNE" - koncert Neona Wife, predgrupa Stela Šmit
Početno vrijeme:
17. listopada 2020. 21:00
Ponavljanje događaja:
Jednokratni događaj
Važnost:
Normalni prioritet
Opis:

SUBOTA, 17.10. U 21 h, Klub Arcus, POUK – koncert Neon Wife, predgrupa Stela Šmit

Novi glazbeni projekt Neon Wife iza kojeg stoje Irena Žilić i Lucija Potočnik službeno je predstavljen njihovim prvim EP-jem "My, Oh My" u listopadu 2019. godine.

Ovaj sjajni duo se razvio svirajući zajedno u Ireninom bendu, a suradnja je nakon brojnih koncerata i turneje po Velikoj Britaniji i Italiji s grupom Morcheeba urodila njihovim zvukom.

Kako su same istaknule, projekt Neon Wife nastao je iz kreativne kompatibilnosti i velike želje da stvaraju glazbu koja im je obadvjema bliska, ali ju do sada nisu imale priliku raditi. Kolaboracija je bila i dodatna prilika da se međusobno glazbeno nadopune, a produkciju EP-ja su prepustile zagrebačkom glazbeniku i producentu, Marku Mrakovčiću.

Stela Šmit studentica je Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, samouka je gitaristica, ali se primarno bavi pjevanjem. Broji nekoliko samostalnih koncerata u sklopu gradskih događanja i festivala u Kutini. Protekla godina za nju je bila iznimno glazbeno i iskustveno plodna. Mogli ste je gledati u Kazalištu Komedija gdje je glumila Guju u mjuziklu Šuma Striborova i u ovogodišnjoj sezoni The Voice Hrvatska. Kako je i sama rekla, nije imala velika očekivanja od showa, negdje je usput pobijedila samu sebe i svoj strah od nepoznatog. Zauzvrat je od The Voica dobila prekrasno iskustvo i uspomenu te divnu pjevačku ekipu. U svoje slobodno vrijeme piše i sklada pjesme.