Fašnik u Kutini 2024.
Početno vrijeme:
10. veljače 2024. 10:00
Vrijeme završetka:
10. veljače 2024. 14:30
Ponavljanje događaja:
Jednokratni događaj
Važnost:
Normalni prioritet
Opis:

Turistička zajednica grada Kutine i Pučko otvoreno učilište Kutina pozivaju Vas na manifestaciju ''Fašnik u Kutini'', koja će se održati u subotu, 10. veljače 2024. godine. Fašnička povorka ove će godine biti posebno prilagođena djeci, stoga smo kao organizatori pozvali svu djecu grada Kutine, a pozivamo i Vas da budete dio vesele povorke i fašničkog veselja. Uz dječje skupine rado pozivamo i svaku odraslu skupinu koja bi voljela sudjelovati u manifestaciji. Program se sastojati od maskirane povorke (djeca i odrasli), ugostiteljske ponude, šarenog uređenja glavnog gradskog trga, Trga dr. Franje Tuđmana, i glazbenog programa za djecu. U poslijepodnevnim satima program će se nastaviti u Društvenom domu u Kutinskom selu uz dječju matineju te završnu zabavu uz glazbeni program.


Okupljanje će započeti u 10:15 sati na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana u Kutini. Na mjestu okupljanja dijelit će se krafne i čaj za sve sudionike. Povorku ćemo početi formirati u 11:00 sati. Povorka kreće u 11:20 sati te će prolaziti gradskim ulicama: od Trga dr. Franje Tuđmana krenut ćemo Školskom ulicom, preko novog mosta Dalmatinskom ulicom u Kolodvorsku ulicu te će se kretati prema raskrižju i skrenuti u ulicu Trg kralja Tomislava, kojom će se povorka vratiti na Trg dr. Franje Tuđmana nakon čega slijedi zabavni program, tradicionalno predstavljanje skupina na pozornici, podjela zahvalnica za sudjelovanje i čuvanje fašničkih običaja te uručenje nagrada za najbolje maske. Za sve sudionike bit će pripremljena gastro ponuda (krafne, hot-dog, kuhani čaj, kuhano vino, kokice, šećerna vuna, vruća čokolada) uz glazbeni program i zabavni ples.


Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem tel. 044 681 004 ili e-mail adrese tz@turizam-kutina.hr.


Pripremanje, maskiranje, zabava i druženje pod maskama imaju bezbrojne čari, stoga neka naši mališani ponosno budu glavni sudionici fašničkog veselja u Kutini!