FILM ONE SU TU (THEY ARE HERE) - ARCUS KLUB
Početno vrijeme:
22. rujna 2023. 18:30
Vrijeme završetka:
22. rujna 2023. 19:00
Ponavljanje događaja:
Jednokratni događaj
Važnost:
Normalni prioritet
Opis:

ONE SU TU  (THEY ARE HERE)

Hrabre, snažne i beskompromisne mlade žene same krče svoj put u glazbenoj industriji prelazeći geografske i društveno nametnute granice.

Dužina filma: 45 min.

Država/Godina: Hrvatska, 2021.,

Žanr: glazbeni, dokumentarni

Režija: Andrijana Mirna Marin

Scenarij: Andrijana Mirna Marin

Fotografija: Glorija Lizde, Andrijana Mirna Marin

Montaža: Andrijana Mirna Marin

 

Datum prikazivanja: 22.09. u 18 h

Cijena ulaznice: BESPLATAN ULAZ!

 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8MBK_Gcsh8Y

 

SADRŽAJ FILMA:

"One su tu" (2021.)  je dokumentarac koji tematizira snažne i hrabre mlade žene u hrvatskoj glazbenoj industriji. Hrabre, snažne i beskompromisne mlade žene same krče svoj put u glazbenoj industriji prelazeći geografske i društveno nametnute granice. 

Film prati četiri kantautorice i dva benda. Sara Renar, Nina Romić, Billie Joan, Mary May, Punčke i Seven Mouldy Figs progovaraju o svojim iskustvima i položaju žena u glazbenoj industriji. Njihove se priče isprepliću i razilaze, ali im je svima zajednička strast prema glazbi. Pričaju o diskriminaciji s kojom se susreću, klasičnom izdavaštvu u 21. stoljeću i ulozi društvenih mreža u njihovim karijerama te iskreno progovaraju o motivaciji i inspiraciji koja tjera mlade žene da stvaraju glazbu. Dokazuju da glazba nije muški teritorij gdje su žene pasivne konzumentice ili tek oku ugodne interpretatorice djela iz pera sposobnih i talentiranih muškaraca. One dižu svoj glas za sebe i sve generacije mladih žena koje će tek kročiti na scenu i svoj kreativni rad prezentirati publici.