Novosti

7.3.2019.

PREDAVANJE: "CROWDFOUNDING" I "DRUŠTVENO PODUZETNIŠTVO"

U sklopu europskog projekta "TIM-Točka za informiranje mladih", u petak 15.03.2019., od 17:00h u Klubu "Arcus", unutar javne kampanje "Zapošljavanje i poduzetništvo" organizira predavanje u dva međusobno povezana dijela:

- prvi dio čini predavanje na temu "Crowdfunding”

Što je crowdfunding i kako obični ljudi svojim donacijama pomažu da poslovne i društvene ideje postanu stvarnost?
Kroz predavanje na zanimljive načine saznaješ što je sve potrebno za uspješnu crowdfunding kampanju i kako možeš kao potpuni početnik i ti biti dio ovog uzbudljivog iskustva.

O crowdfundingu nam priča Igor Roginek, voditelj marketinga ACT Grupe, zajednice društvenih poduzetnika i potporne organizacije za razvoj društvenog/impact poduzetništva. Posljednjih osam godina proveo je na najvišim upravljačkim pozicijama u organizacijama civilnog društva te vodio Program regionalnog razvoja organizacija civilnog društva i lokalnih zajednica u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Završio je više specijalističkih obrazovnih programa u Hrvatskoj i inozemstvu iz različitih područja razvoja organizacija (namicanje sredstava, marketing, odnosi s javnošću, upravljanje organizacijskim procesima, upravljanje projektima). U različitim civilnim inicijativama aktivan je od 1996. godine, (su)osnivač je više organizacija, mreža i zagovaračkih inicijativa. Iza njega je više od 15 godina iskustva u upravljanju projektima i procesima operativnih i strateških planiranja te desetogodišnje trenersko iskustvo u različitim područjima organizacijskog razvoja.

- Drugi dio čini predavanje na temu društveno poduzetništvo uz
predstavljanje knjige "Pank poduzetnici”

Pank poduzetnici" je prva hrvatska knjiga o društvenom poduzetništvu i borbi za humaniju ekonomiju koju bivši aktivisti uspješno vode na sjeveru Hrvatske već 15 godina. Priča je to o dvojici mladića koji su zajedno s prijateljima i suradnicima pokrenuli desetine inicijative, proveli programe i projekte kojima su obuhvatili preko 100.000 korisnika te osnovali različita društvena poduzeća, koja danas uspješno djeluju kao ACT Grupa, vodeći primjer društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji.
Priča o prvih 15 godina ACT Grupe donosi niz događaja koji se nisu trebali dogoditi, ali koji vjerno i otvoreno govore o pogreškama do kojih može doći u poslovanju, posebno upravljanju. Priča donosi i uspješne trenutke ponosa, a sve skupa pruža mnogo lekcija čitatelju. "Pank poduzetnici" je knjiga o poduzetništvu pisana literarnim stilom, zabavna, iskrena i prije svega poučna, a obuhvaća osnivanja i upravljanje različitim oblicima poduzeća, koja imaju snažan društveni utjecaj. Izdavanje knjige je kroz crowdfunding kampanju podržalo gotovo 300 pojedinaca i organizacija iz Hrvatske i susjednih zemalja.

O knjizi i društvenom poduzetništvu govore Robert Posavec, autor knjige i Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe i jedan od glavnih protagonista knjige.

17:00 - 18:30 "Crowdfunding"
18:30 - 19:00 - PAUZA ZA DRUŽENJE-
19:00 - 20:30 "Društveno poduzetništvo - Predstavljanje knjige Pank poduzetnik"

Predavanja su međusobno povezana, s obzirom da je izdavanje knjige "Punk poduzetnik" financirano upravo putem Crowdfundinga.

Ulaz je besplatan, svi su dobrodošli!
 

Dokumenti za preuzimanje