Novosti

27.2.2020.

Predstavljanje knjige uz gastro akademiju i glazbeni intermezzo

Pozivamo Vas u utorak, 3. 3. 2020. u 18 sati u Arcus Club na predavanje i predstavljanje knjige "Podzemne gljive Požeške kotline i Slavonskog gorja" uz kulinarsko iznenađenje Gastro Akademije iz Garešnice i glazbeni intermezzo Denisa Horačeka.

Knjigu će predstaviti koautori Matija Josipović i dr.sc. Ivica Samarđić a njima će se pridružiti i recenzent je dr.sc. Željko Zgrablić.
Knjiga je nastala kao zajednički projekt Centra za istraživanje gljiva "Russula" Novska, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, Požege i Hrvatskog šumarskog instituta Jastrebarsko.

Matija Josipović je autor deset knjiga: Priručnik za uzgoj kanarinaca, Papiga u obitelji, Kanarinac u obitelji, Domaća jela od gljiva, Priručnik za gljivare i ljubitelje prirode, Gljive - vodič za prepoznavanje, Gljive - prepoznaj - uberi - pripremi - pojedi, Vrganji - vrganjevke , Očaravajući svijet gljiva i Gljive. Recenzent je knjige Gljive Požeške kotline i gorja. Utemeljitelj je Centra za istraživanje gljiva "Russula". Istraživao je gljive u sklopu nekoliko projekata o čemu je napravio elaborate: Park prirode Lonjsko polje, zaštićeni dijelovi prirode Krapinsko-zagorske županije, zaštićeno područje Požeško-slavonske županije. Idejni je začetnik FungiFest-a u Parku prirode Lonjsko polje i autor mnogobrojnih izložbi gljiva.
Dr.sc Ivica Samarđić je autor ili koautor nekoliko knjiga i priručnika iz područja flore i faune, a objavio je i desetak stručnih radova iz parkovne arhitekture, fitocenologije, botanike i zaštite prirode. Ravnatelj je Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije i predsjednik Gljivarskog društva Požega. Skuplja fosile i okamine izumrlih životinja iz Panonskog mora.
Dr.sc. Željko Zgrablić je prije odlaska u SAD bio zaposlenik na mjestu Višeg stručnog suradnika u Hrvatskom šumarskom institutu Jastrebarsko gdje je radio na istraživanju mikoriznih gljiva, nedrvnih šumskih proizvoda i zaštiti šuma. Titulu doktora znanosti stječe obranivši doktorski rad pod naslovom „Mikorizne gljive kao biološki pokazatelj zdravstvenog stanja kultura crnog bora u Istri. Autor je ili koautor mnogobrojnih znanstveno-stručnih radova.


ULAZ SLOBODAN!

Dokumenti za preuzimanje