Uoči nadolazećih blagdana, uz novi originalni hit Coco i velika tajna, Disney-Pixar studio s gledateljima diljem svijeta odlučio je podijeliti novi kratki animirani film, Snježno kraljevstvo: Olafova pustolovina! Riječ je o naslovu koji uključuje likove iz Snježnog kraljevstva koje je osvojilo publiku diljem svijeta 2013.

Unatoč zapanjujućoj obiteljskoj zabrani glazbe, koja traje već generacijama, Miguel sanja o tome da postane vrstan glazbenik kao njegov idol Ernesto de la Cruz. U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih slijedeći tajanstven lanac događaja. Usput upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

U novom animiranom filmu, u glavnim ulogama nastupaju snjegović Olaf i sob Sven. Tijekom zimskih blagdana, princeze Anna i Elsa organiziraju svečanost u kraljevstvu Arendelle. No kako mještani neočekivano rano krenu odlaziti sa zabave kako bi uživali svatko u svojim blagdanskim običajima, sestre shvate kako nemaju vlastitih obiteljskih običaja. Zato se Olaf zaputi u novu misiju – prikupljanja najboljih blagdanskih običaja, sve s ciljem da spasi prvi Božić svojih prijateljica.

Film Snježno kraljevstvo: Olafova pustolovina u kinima će biti prikazan uz novi Disneyev hit, dugometražni animirani film Coco i velika tajna. Riječ je o poučnoj i uzbudljivoj filmskoj pustolovini obilježenoj glazbom, fantastikom i neodoljivim likovima, koja promiče temeljne vrijednosti obitelji. U prvih deset dana prikazivanja u Meksiku, Coco je oborio sve rekorde gledanosti i prometnuo se u najveći tamošnji dosadašnji animirani hit s utrškom od 27 milijuna dolara. Na nedavno održanim filmskim nagradama Hollywood Film Awards, osvojio je nagradu za najbolji animirani film.

Oni su savršen par – oba su prekrasni, topli crtani filmovi o obitelji i prenošenju tradicije. Jedva čekam da publika pogleda ova dva sjajna projekta zajedno na velikom platnu – izjavio je John Lasseter, glavni kreativni direktor za Walt Disney i Pixar Animation Studios, uoči početka kino distribucije ovih naslova.

O SNJEŽNOM KRALJEVSTVU: OLAFOVA PUSTOLOVINA

U ovom kratkom Disneyjevom animiranom filmu u trajanju od 22 minute, Olaf i Sven udružuju se u veseloj misiji. Prvi su zimski blagdani otkad su se ponovo širom otvorile dveri pa Anna i Elsa organiziraju svečanost za sve u Arendelleu. Kad mještani neočekivano rano krenu odlaziti sa zabave kako bi uživali svatko u svojim blagdanskim običajima, sestre shvate kako nemaju vlastitih obiteljskih običaja. Zato se Olaf zaputi češljati cijelo kraljevstvo kako bi natrag donio najbolje običaje i spasio prvi Božić svojih prijateljica.

Film je režirao dobitnik Oscara Roy Conli, scenarij je napisao Jac Schaeffer, a četiri originalne pjesme napisale su Elyssa Samsel i Kate Anderson.

PROJEKCIJA FILMA – 02.12.2017. – subota u 15 i 30 sati
ULAZNICA  – 20,00 kuna

OLF’S FROZEN ADVENTURE