Srijeda, 23. prosinca 2015. u 18,00 sati u Domu kulture Kutina.

Međunarodno priznati hrvatski tenor iz Dubrovnika svoju glazbenu karijeru započeo je na kazališnim daskama gdje je stekao značajno iskustvo i veliki uspjeh u glavnim ulogama poznatih mjuzikla. Nakon više stotina predstava koje je odigrao kao član kazališta „Marin Držić“ surađivao je i s kazalištem „Komedija“ u Zagrebu a svoje glazbeno usavršavanje započinje s jednim od najpoznatijih opernih imena naših prostora, profesorom Stojanom Stojanovim Gančevom.
Nakon brojnih solističkih nastupa i osvojenih nagrada na festivalima poput Grand Prix „Zagrebfesta“, „Pjesme Mediterana“, „Šibenske šansone“ te brojnih drugih značajnih suradnji, veliki iskorak u međunarodnoj karijeri ostvario je 2012. godine kada je od strane londonske produkcije izabran za glavnu ulogu u operi „Tosca“. Njegovu snažnu scensku pojavu i zvonku boju glasa prepoznala je i „Royal Opera House“ te je uz britansku glazbenu stipendiju nastavio daljnje usavršavanje kod jednog od najpoznatijih britanskih tenora Rylanda Daviesa, svjetski poznatog vokalnog pedagoga i profesora s „Royal Academy of Music“.
Tijekom svog boravka u Londonu surađivao je s najeminentnijim svjetskim glazbenicima a svojim jedinstvenim izvedbama zauzeo je posebno mjesto na Londonskoj kulturnoj sceni i pobrao izvrsne kritike međunarodnog glazbenog miljea, poput Lorina Maazela i Giandrea Nosede koji su između ostalog istaknuli posebnost boje i ljepote njegova glasa.
Trenutno surađuje na brojnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu a kao jedan od svojih dražih nastupa ističe nastup na stadionu Koševo gdje je kao poseban gost nastupao u čast dolaska Pape Franje.
U Dubrovniku 2014. godine pokreće vlastiti međunarodni kulturni edukacijsko-rehabilitacijski Festival Sentimento koji se tradicionalno održava svake godine s ciljem korištenja glazbe kao sredstva rehabilitacije putem kojeg poziva na ljubav, mir i zajedništvo te u program festivala uz svjetska glazbena imena uključuje i osobe koje se nalaze na marginama društva.
Više o Markosu na službenim stranicama www.markos.com