Koncert “Od srca za Kutinu, Nina Kraljić Kvartet i gosti”
Kvartet u sastavu: Nina Kraljić- glas, Miroslav Gugić-gitara, Matej Milošev- violončelo, te Marko Šturman- udaraljke, djembe, frula.
Na koncertu će sudjelovati i gosti, za sada potvrđen nastup akademske glazbenice Doris Karamatić na harfi, njen program bio bi i samostalan te također i u duetu sa Ninom.
U programu očekujemo i senzualne plesače.
Trajanje koncerta od 1,5 do 2 sata.
Program se sastoji od prekrasnih obrada svjetskih hitova, etno i world music pjesama i obrada, te Nininih vlastitih skladbi sa albuma prvijenca “Samo”.
Cijena ulaznice je simboličnih 20kn, koncert je sufinanciran sredstvima Grada KutineNina Kraljić, 25 godišnja je pjevačica, glazbenica i sinkronizator crtanih filmova, rodom iz Lipovljana, živi i radi u Zagrebu.
Pobjednica je prve sezone natjecateljske emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske 2015. godine, nakon čega je iste godine objavila i svoj prvi singl „Zaljuljali smo svijet”.
Ponosna je vlasnica diskografske nagrade Porin za najboljeg novog izvođača godine koja joj je uručena u ožujku 2016., a nominirana je u još dvije kategorije (za najbolju žensku vokalnu izvedbu i najbolji aranžman za pjesmu „Zaljuljali smo svijet”).
Predstavnica je Hrvatske na Eurosongu 2016. godine u Stockholmu, te je sa pjesmom “Lighthouse” prvi puta nakon sedam godina dovela Hrvatsku natrag u finale.
U srpnju 2017. osvaja nagradu „Slavenska nada” Bjeloruskog Ministarstva kulture na prestižnom natjecanju u gradu Vitebsku.
Najnovija vijest je nominacija za MTV EMAs (European music awards) u listopadu 2017. godine.
Surađuje sa mnogim glazbenicima, ( Matija Dedić, Jacques Houdek, Doris Karamatić, Dunja Knebl i mnogi drugi te sa Tamburaškim orekestrom HRT-a, JAZZ orkestrom, Orkestrom oružanih snaga RH i mnogim drugim orkestrima i zborovima i glazbenicima )
Na svom albumu prvijencu naziva „Samo” miješa različite stilove glazbe, od tradicionalne etno glazbe, ambijentalne, filmske glazbe, što ju čini uvijek prepoznatljivom i različitom od ostale pop glazbe. Jedna je od rijetkih pripadnika mlađe generacije glazbenika koja izvodi i njeguje world music u Hrvatskoj. Većina je njezine glazbe pop, ali se na njenom albumu mogu naći interpretacije dvije narodne pjesme („Dej mi Bože“ i „Tica lastavica“) te interpretacija poznate pjesme nedavno preminule kantautorice Jadranke Stojaković naslova „Što te nema“ u duetu s Matijom Dedićem. Dok su neke pjesme pune raznolikih zvukova različitih stilova koji se miješaju, na albumu se nalazi i nešto posve suprotno. Dvije autorske pjesme Nine Kraljić („Lullaby“ i „Lay You Down“) imaju samo jednostavnu klavirsku pratnju. Jedna je pjesma („Ata Ey Foshehu Sham“) čak na hebrejskom jeziku.
Na svojim nastupima ne teži kopiranju studijskih verzija pri izvođenju uživo, voli improvizaciju, koncerti su joj najčešće akustični te izvodi i obrade pjesama drugih glazbenika sličnog stila ali i prepoznatljive pjesme iz The Voica. Često pjeva na raznim festivalima tradicijske glazbe, ali i festivalima posvećenima njoj dragom sevdahu. Ninina glazba je vrlo dostupna i pogodna za masovnu publiku, ali drži visoku razinu kvalitete i posebnosti.

Osim glazbe, aktivno se bavi i sinkronizacijom, posudila je glas u mnogim crtanim filmovima i teen serijalima, od Disney produkcije, u crtanim filmovima Princeza Sofija

( glavna uloga Sofije), Ljepotica i Zvijer ( glavna uloga Bella), te mnogi drugi.

Također daje glas u mnogim megapopularnim crtanim filmovima tipa RIO 2 ( Bia i Karla), Tvrd orah 1,2 ( Jamie), Snježna kraljica 1, 2,3 ( Gerda ), Štrumpfovi : Skriveno selo ( Štrumpf Ljilja) i mnogi drugi.

Osnovnu glazbenu školu završila je u Novskoj ( glasovir), Srednju Glazbenu školu glasovir i pjevanje u Varaždinu, te pohađala Muzičku akademiju u Zagrebu, operno pjevanje.