Novosti

12.6.2018.

FESTIVAL ZA DJECU “MALI JUKEBOX” KUTINA 2018.

Mali jukebox Kutine s oduševljenjem se spominje kao festival za djecu koji je bio velika promocija za Grad Kutinu i sudionike koji su na njemu nastupali od ´93. do ´97. godine. Želja nam je, ove 2018. godine, ponovno pokrenuti Festival s poznatim stihom „Danas je Kutina glazbena kutija…“ i pružiti priliku mladim talentiranim glazbenicima za izražavanje kroz pjevanje ili sviranje u pratećem orkestru. Malim koracima, zajedničkim snagama, uz pomoć sredstava iz projekata Grada, Županije i drugih podupiratelja, pokušat ćemo kroz koju godinu dostići i razinu međunarodnog festivala.
Perspektivu razvoja ovog Festivala pružaju činjenice da je Kutina Grad prijatelj djece, Grad mladih i talentiranih glazbenika, te da imamo dostupno stručno vodstvo s velikim iskustvom poput prof. Darka Majstorovića. Djeca osim što razvijaju svoje vokalne i scenske vještine, stječu nova poznanstva, druže se i kroz zabavu stvaraju sjećanja koja ostaju za cijeli život.

 

Budite i Vi podrška u ostvarenju jedne lijepe zaokružene glazbeno scenske priče- Festivala za djecu: Mali jukebox Kutine koji će se ove godine održati u nedjelju, 17. lipnja u 20h na parkiralištu ispred Doma kulture.
Veselimo se dječjim nastupima i druženju!

 

Ispred organizatora Festivala,
Jasminka Molnar, ravnateljica POU KT

 

MALI JUKE BOX- KUTINA 2018. PROGRAM FESTIVALA
17. 6.2018. u 20h:

 

1. Himna festivala ,,Mali juke box,,
Z. Balog- Z. Šljivac
Pjevaju: Petar Pranjić i Sara Špičak, Kutina

 

Dječje pjesme:
2. Sestra
Z. Šljivac- M. Blagdan
Nikolina Marki, Osekovo

 

3. Kralj
O. Janjanin- O. Janjanin
Ivan Kožić, Kutina

 

4. Markova dijeta
Z.Jašek- M. Jašek
Josipa Lisac, Kutina

 

5. Tko si ti
R. Pogačić- I. Kuliš
Zora Šarčević, Popovača

 

GOST FESTIVALA:
Inga Potnar, Kutina

 

6. Moj idol
H. Dusper- H. Dusper
Iva Roško, Kutina

 

7. On je tako ozbiljan
Z. Šljivac- M. Blagdan
Lorena Pavić, Kutina

 

8. Moj mali psić
R. Pogačić- Ž. Balčin
Sven Malović, Osekovo

 

9. Mrkvica
V. Ostojić- M.Blagdan
Anja Putar, Kutina

 

10. Plešimo, pjevajmo
D. Majstorović- D. Majstorović
Marta Zorić, Kutina

 

GOSTI FESTIVALA:
Klinci s ribnjaka- Zagreb i Bend (Crikvenica, Rijeka, Kutina, Novska i Popovača)

 

knjižica MALI JUKEBOX KUTINA 2018_

Dokumenti za preuzimanje

Mali jukebox Kutine dječji je glazbeni festival u kojem djeca, osim što pjevaju u zboru ili kao solisti, sviraju kombinirajući različite instrumente, plešu i upotpunjuju scensku izvedbu, te tako stvaraju temelje za organizaciju Festivala na zavidnom nivou.

Festival je pokrenut 1992. i održavao se do 1997. kada je prerastao u festival Neki novi klinci i smanjen mu je obim sudionika. 
Festival Mali juke box bio je veoma popularan, emitiran na HRT-u i natjecala su se djeca iz cijele Hrvatske. 
Prošle godine ponovno smo pokrenuli festival, najprije na lokalnoj razini- bazirali smo se na djeci iz Kutine, Osekova i Popovače, a tijekom sljedećih godina namjera nam je postići da Festival poprimi i međunarodni karakter.

S talentiranom djecom radi poznati glazbeni pedagog prof. Darko Majstorović. Djeca uče svirati instrumente, vježbaju pjevanje i scenske nastupe.

Probe zbora i dalje će se održavati svake subote od 10 do 12 sati, a u tijeku tjedna (prema dogovoru) za svu zainteresiranu djecu organizirat ćemo i učenje sviranja raznih instrumenata.

U 2019. godini namjera nam je održati audicije u 5 gradova Sisačko – moslavačke županije i susjednih županija, te omogućiti izabranim kandidatima da nastupe, prvo u polufinalnoj večeri u Osekovu, a onda i u finalnom djelu Malog juke boxa u Kutini.

Ugostit ćemo i predstavnike s Festivala Neki novi klinci koji se održava u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Rijeci a naši predstavnici će sudjelovati kod njih.

Festival ima natjecateljski karakter i održat će se po završetku nastavne 2018/19. godine. U žiriju će biti istaknuti kutinski glazbenici i po mogućnosti neki od poznatih javnih glazbenih umjetnika. U drugom, ali ne manje bitnom, dječjem žiriju, nastupe će ocjenjivati djeca izabrana na samom festivalu. 
Predstavnike s Malog jukeboxa Kutine namjeravamo uputiti na gostovanja u Berlin, Crikvenicu, u zagrebačku Gavellu, te na festival u Vukovar.

Svjesni smo manjka kvalitetnog TV sadržaja namijenjenog djeci i mladima, te iz tog razloga imamo čvrstu namjeru predložiti HRT-u snimanje i emitiranje festivala Mali jukebox Kutine na TV-u, baš kao što je to bilo i prije kada je popularnost Malog jukeboxa bila vrlo velika.

Pozivamo svu zainteresiranu djecu od 6 do 16 godina da se priključe i postanu dio dječjeg tima Malog jukeboxa Kutine!😊

Djeca su radost postojanja, njihovo zadovoljstvo, naša je sreća😊