Novosti

19.6.2019.

Održan Mali Jukebox Kutine

Festival za djecu “Mali Jukebox” među najvećim je manifestacijama koje organizira Pučko otvoreno učilište Kutina. 
Ovakav festival ima veliku vrijednost za naš Grad Kutinu. 
Nastavljajući tradiciju koja vuče korijene iz devedesetih godina „Mali Jukebox“ nastavio je biti središnje mjesto okupljanja mladih pjevačkih talenata, mjesto druženja, dječjeg smijeha, zabave i novih prijateljstava. I u ovoj, kao i u svakoj do sad glazbenoj kutiji, dvorana je bila ispunjena osmijesima koji uvijek posluže kao uvertira i inspiracija svakoj budućoj organizaciji. 
Takvi festivali su vrlo rijetki u Hrvatskoj, organizacijski nisu jednostavni, postoji rizik jer se sve odvija u živo: zbor, solisti, bend, vokali i svi sudionici su djeca, no smatramo da dječje stvaralaštvo ne poznaje pogreške, ako se i dogode, mogu biti samo simpatične.

U finalu Festivala “Mali Jukebox” Kutina 2019. održanog u nedjelju 16.6. u 20 sati doista nije bilo pogrešaka. Svi su odradili svoje izvedbe kao pravi profesionalci, u što su se mogli uvjeriti i gledatelji koji su u dvosatnom programu zdušno bodrili sudionike i zasigurno nije bilo osobe koja nije otišla sa Festivala bez smiješka. 
To potvrđuju i pozitivni komentari koji nam pristižu.

Veličinu ovom Festivalu doprinosi i uloga umjetničkog ravnatelja festivala Darka Majstorovića koji s dječjim festivalima živi već 40 godina a koji je s bendom i zborom Malog Jukeboxa radio od sredine siječnja po nekoliko sati tjedno.
Ove godine Festival je potpomognut sredstvima iz EU projekta “Tik-tak, vrijeme je za kulturu”. 
Iskoristili smo priliku i Festival nadogradili organizacijom audicija u pet osnovnih škola s područja cijele Sisačko-moslavačke županije, te je povjerenstvo odabralo djecu soliste koji svojim sudjelovanjem čine “Mali Jukebox” još prepoznatljivijim.

Na Festivalu je nastupilo 11 solista iz Petrinje, Popovače, Siska, Novske, Osekova i Kutine u pratnji Festivalskog benda, S.O.S. benda i pratećih vokala, kojima su se na kraju pridružili i gosti iz Grupe TNT, te digli publiku na noge. 
Cjelokupan dojam na kraju pridonijela je i torta Mali Jukebox Kutina 2019. kojom su se zasladili sudionici i gledatelji u dvorani.

Pobjednička pjesma prema mišljenju peteročlanog odraslog žirija je pjesma MRKVICA koju je pjevala SARA KOLAR iz Siska, dok je dječji žiri odabrao pobjednicu TAMARU DŽAFO iz Siska i pjesmu ROCK BAKA.

Čestitamo im na odličnom cjelokupnom glazbeno-scenskom nastupu!

Smatramo da je Mali Jukebox zaslužio proširiti se, rasti, razvijati, prijeći granice RH a vjerujemo da ćemo imati dovoljno veliku podršku da to u budućnosti i ostvarimo.

Neka dječja srca još dugo budu ispunjena pjesmom i plesom i neka nam „Mali Jukebox“ još dugo poživi!! 

U ime Organizacijskog odbora: Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina

SOLISTI FESTIVALA MALI JUKEBOX KUTINA 2019: Jelena Perković/ Dunja Krmpotić, Marija Borović, Ivan Malekinušić, Josipa Lisac, Ana Filipović, Marija Veble, Ana Biondić, Tamara Džafo, Ema Ladović, Sara Kolar i Petra Vrđuka.

FESTIVALSKI BEND: Marko Javorski, Leon Malović, Zvonimir Jakopović, Ana Ladović i Damjan Labus

S.O.S. BEND: Lorna Vasik, Zora Šarčević, Dunja Krmpotić, Matija Grabovac, Mia Mesić, Ana Ladović i Sara Špičak

PRATEĆI VOKALI: Dunja Krmpotić, Helena Hospođuk, Sara Špičak i Mia Mesić

GOSTI FESTIVALA: Grupa TNT i Martin Kurtz, Matija Dragojlović, Marta Krunić, Inga Potnar, Matija Krmek i Hrvoje Kujundžić

PRODUKCIJA: Pou Kutina
UMJETNIČKI DIREKTOR: Darko Majstorović
VODITELJ PROJEKTA Tik-Tak, vrijeme je za kulturu: Stjepan Badanjak
ORGANIZACIJSKI ODBOR: Jasminka Molnar, Ivana Belši, Inga Martinović, Tena Katić, Jelena Crnac, Silvija Jančar, Ana Gočan, Sanja Friščić

VODITELJICA PROGRAMA: Alma Škiljić
VODITELJICA KOREOGRAFIJA: Tessa Uroić 
POVJERENSTVO ZA AUDICIJE: Natalija Švirtlich, Oksana Schneider, Darko Majstorović, Jasminka Molnar i Stjepan Badanjak

MAJSTOR ZVUKA: Hrvoje Tomac i Kristian Schneider
MAJSTOR RASVJETE: Andrej Philipps, Studio 3D 
FOTO-VIDEO ZAPISI u okviru projekta: Stjepan Vidiček, Josip Janečić, Hrvoje Koščica

SPONZORSKI POKLONI za sudionike: Šmit electronic, Slastičarnica Šumska vila, Vlatka Vidiček Dam u okviru projekta, Knjižara Jelena, Knjižara Tip-Kutina, Vemamedia, Turistička zajednica Kutina i Kino Moslavina.

PROGRAM FESTIVALA:

THE FINAL COUNTDOWN
FESTIVALSKI BEND I SARA ŠPIČAK

HIMNA FESTIVALA ,,MALI JUKE BOX,,
Z. Šljivac- Z. Balog
Helena Hospođuk i Ivan Kožić, Kutina

1. SESTRA
Z. Šljivac-M. Blagdan
Jelena Perković - Petrinja/ Dunja Krmpotić - Kutina

2. IVICA SVIRA ROCK`N ROLL
D. Majstorović - D. Majstorović
Marija Borović - Novska

3. IMA VREMENA
T. Eterović - M. Rogić
Ivan Malekinušić - Popovača

4. VRUĆE LJETO
D. Majstorović - D. Majstorović
Josipa Lisac - Kutina

HOTEL CALIFORNIA
Festivalski bend i Sara Špičak

5. PJESMA ZA TEBE
N. Atanasov-Premelč - N. Atanasov-Premelč
Ana Filipović - Osekovo

6. NEKA LJUDI BUDU LJUDI
D. Kalogjera - D. Kalogjera
Marija Veble - Novska

7. NEŠTO ME POKREĆE
T. Eterović - Fayo
Ana Biondić - Popovača

8. ROCK BAKA
M. Doležal- M. Doležal
Tamara Džafo - Sisak

KNOCKING ON HEAVEN´S DOOR
Bend S.O.S. Lorna Vasik i Zora Šarčević

9. BLUES ZA BOĆICU I DUDU
Z. Šljivac- I. Kuliš
Ema Ladović - Kutina

10. MRKVICA
V. Ostojić- M. Blagdan
Sara Kolar -Sisak

11. KAD SE ZALJUBIŠ
Z. Jašek- D. Vanić
Petra Vrđuka -Petrinja

GOSTI FESTIVALA:
GRUPA TNTMali jukebox Kutine dječji je glazbeni festival u kojem djeca, osim što pjevaju u zboru ili kao solisti, sviraju kombinirajući različite instrumente, plešu i upotpunjuju scensku izvedbu, te tako stvaraju temelje za organizaciju Festivala na zavidnom nivou.

Festival je pokrenut 1992. i održavao se do 1997. kada je prerastao u festival Neki novi klinci i smanjen mu je obim sudionika. 
Festival Mali juke box bio je veoma popularan, emitiran na HRT-u i natjecala su se djeca iz cijele Hrvatske. 
Prošle godine ponovno smo pokrenuli festival, najprije na lokalnoj razini- bazirali smo se na djeci iz Kutine, Osekova i Popovače, a tijekom sljedećih godina namjera nam je postići da Festival poprimi i međunarodni karakter.

S talentiranom djecom radi poznati glazbeni pedagog prof. Darko Majstorović. Djeca uče svirati instrumente, vježbaju pjevanje i scenske nastupe.

Probe zbora i dalje će se održavati svake subote od 10 do 12 sati, a u tijeku tjedna (prema dogovoru) za svu zainteresiranu djecu organizirat ćemo i učenje sviranja raznih instrumenata.

U 2019. godini namjera nam je održati audicije u 5 gradova Sisačko – moslavačke županije i susjednih županija, te omogućiti izabranim kandidatima da nastupe, prvo u polufinalnoj večeri u Osekovu, a onda i u finalnom djelu Malog juke boxa u Kutini.

Ugostit ćemo i predstavnike s Festivala Neki novi klinci koji se održava u Crikvenici, Novom Vinodolskom i Rijeci a naši predstavnici će sudjelovati kod njih.

Festival ima natjecateljski karakter i održat će se po završetku nastavne 2018/19. godine. U žiriju će biti istaknuti kutinski glazbenici i po mogućnosti neki od poznatih javnih glazbenih umjetnika. U drugom, ali ne manje bitnom, dječjem žiriju, nastupe će ocjenjivati djeca izabrana na samom festivalu. 
Predstavnike s Malog jukeboxa Kutine namjeravamo uputiti na gostovanja u Berlin, Crikvenicu, u zagrebačku Gavellu, te na festival u Vukovar.

Svjesni smo manjka kvalitetnog TV sadržaja namijenjenog djeci i mladima, te iz tog razloga imamo čvrstu namjeru predložiti HRT-u snimanje i emitiranje festivala Mali jukebox Kutine na TV-u, baš kao što je to bilo i prije kada je popularnost Malog jukeboxa bila vrlo velika.

Pozivamo svu zainteresiranu djecu od 6 do 16 godina da se priključe i postanu dio dječjeg tima Malog jukeboxa Kutine!😊

Djeca su radost postojanja, njihovo zadovoljstvo, naša je sreća😊