Kazališne ljetne večeri:"SAMCI"
Početno vrijeme:
20. lipnja 2019. 20:00
Ponavljanje događaja:
Jednokratni događaj
Važnost:
Normalni prioritet
Opis:

"SAMCI" u izvedbi Amaterskog kazališta Daruvar

Četvrtak, 20.06.2019 u 20h u Domu kulture Kutina.

Ulaz besplatan.

Amatersko kazalište Daruvar djeluje niz godina, a u ovoj ekipi već šest godina. Većina tekstova su autorska djela bračnoga para Denisa i Marije Brkić, a stalna glumačka ekipa se neprekidno popunjava novim članovima. Motivacija i ljubav prema glumi, dugotrajne i naporne probe, ali i rezultati – ono su čime se ponosimo.
Nova komedija: „Samci“, priča je o dvojici braće, samaca, koji su odlučili potražiti ljubavi svoga života. S obzirom na to da do srednjih godina nisu uspjeli postići ništa spektakularno na tom planu, u „obuci“ im pomaže šogor Srećko, muž njihove sestre Višnje, koji angažira Milku, ženu koja će ih naučiti kako treba prići i osvojiti žene.
Njih dvojica su ekscentrici, svatko na svoj način, zaljubljenici u vlakiće, video igrice, stripove i akcijske junake. Unatoč silnoj želji, nespretni su i teško uspijevaju, ali sav taj trud daje i određene pozitivne pomake.
Prepletanje snova i stvarnosti, originalni i zabavni likovi, karakteri koji su toliko slični nama – vode nas tijekom ove komedije u nove svjetove, otvaraju nove poglede na ljudske sudbine i efikasno zabavljaju od početka do kraja naše komedije.
Novost je torlačko narječje Hrvata s Kosova, kojim govore neki od likova, što je dodatno otežalo probe, ali su i rezultati itekako vidljivi.