REDATELJ: Michael Dougherty | ŽANR: komedija, fantazija, horor
ULOGE: Adam Scott, Toni Collette, Allison Tolman
Sinopsis
Legendary Pictures’ Krampus, je mračno zabavna priča o Božiću koja otkriva neozbiljnu i vragolastu stranu praznika.

Kad se njegova disfunkcionalna obitelj posvađa tijekom praznika, mladi Max (Emjay Anthony) je razočaran i okreće leđa Božiću. Međutim, nije svjestan da će ovaj nedostatak prazničnog duha uzrokovati gnjev Krampusa: demonsku sile drevnog zla koja namjerava kazniti sve nevjernike.

Nastaje pravi kaos kad omiljene ikone ovog praznika ožive i poprime čudovišne oblike. Napadnu dom ove obitelj s narušenim odnosima i natjeraju ih da se bore jedni za druge ako žele preživjeti.

U ovoj horor komediji također glume Adam Scott, Toni Collette, David Koechner, Allison Tolman, Conchata Ferrell, Stefania Lavie Owen i Krista Stadler.

Krampus i njegovi vragolasti pomoćnici stvoreni su uz pomoć zajedničkih napora Weta Workshop i Weta Digital, poznatih po svom epskom radu na trilogijama The Lord of the Rings i The Hobbit te filmu King Kong, kao i mnogim drugima.

Redatelj, također jedan od scenarista, je Michael Dougherty (Trick r Treat), a njegovi koscenaristi su Zach Shields i Todd Casey. Film su producirali Thomas Tull, John Jashni, Alex Garcia i Dougherty iz Legendary Pictures. U kinima će film distribuirati Universal Pictures.

Projekcije: od 11. do 13. prosinca u 18,00 i 20,00 sati.
Cijena ulaznice je 20 kuna.