„Šumastikus“ umjetničke organizacije TeatruM, duhovita je predstava koju odlikuju dobro koreografirani pokreti, skladni međusobni odnosi, odlična glazba te inteligentna i primjerena poruka,
predstava je to o Rozi i Drašku, dva naizgled potpuna različita djeteta, odnosno karaktera. Zajedno se nađu u šumi i ovise samo jedno o drugome.
Ona ima mp3 player i rozi dvorac a on pravi šator. Ona voli slušati slušati Taylor Swift a on voli slušati sove. Ona ima puno prijatelja, a on samo nekoliko.
Povremene svađe, zajednička otkrića, sve skupa začinjeno preživljavanjem u prirodi i prožeto čarobnim pričama lektirnih naslova kao što je Šuma Striborova, čini ovu predstavu magičnim mjestom naših protagonista a time i zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za našu publiku.

Predstava je zamišljena kao dio projekta koji se bavi osvještavanjem mlađih uzrasta, u rasponu od 5 godina starosti do 14 godina starosti, o znanjima preživljavanja u prirodi,prednostima i manama tehnologije te pravim prijateljstvom.

Projekt „Šumastikus“ novi je autorski projekt nagrađivanih glumaca Sanje Milardović i Petra Cvirna. Sanja i Petar imaju višegodišnje iskustvo igranja raznih predstava za dječje uzraste, igrali su i bili nagrađivani na najznačajnijim festivalima u zemlji i inozemstvu, te se oboje bave i pedagoškim radom sa djecom. Sanja je redovna suradnica etablirane radionice glumice Darie Lorenci Flatz, 4Sobe, a Petar je koautor priručnika za rad sa djecom predškolske i školske dobi, a oboje su suradnici projekta „Ruksak pun kulture“, Ministarstva Kulture RH.

Pojedinačna ulaznica: 25 kn
Dvije i više ulaznica: 20 kn

Ulaznice u pretprodaji u tajništvu POU, radnim danima do 15h, vikendom na blagajni kina ili prije predstave